Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
29 user(s) are online (17 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 29

more...

Members Baru
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




« 1 ... 3 4 5 (6) 7 8 9 ... 243 »


Re: GERAMMM nie....
Rakan Karib
Info
bgtau diorang kes akmal. haris jatuh buai. tak takut betul diorang ni yek

Posted on: 2008/11/20 23:01
_________________
"SEDIKIT SHJ PENGALAMAN SAYA,SEKADAR BERKONGSI APA YG ADA"
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: GERAMMM nie....
Kenalan Baru
Info
nak luahkan geram jugak nie...ishhh..ish,...
rasa cam nak ketuk je pengasuh kat taska..
diorg bagi anak saya tdo BUAI...mmg selama ni sy tak ajar anak sy tdo buai, kalo nk tdo, tepuk sket2...n lena...bukan susah pun atiq nak tdo..kt umah mmg ok jer..

tp sejak sbulan yg lepas, satu ari tu sy amek atiq, pngasuh taska bgtau arini dia bg atiq tdo buai sbb atiq meragam (nasib baik dia bgtau)... sy pun ok jelah, mybe anak sy mragam sgt smpai dia x larat nk jaga kot...alih2 sminggu dia letakkan anak sy dalam buai, dan hari2 sy tnya, atiq tdo buai tak arini?....dan last2 jawapan pengasuh taska tu...atiq nak tdo buai, tak nak tdo kt bawah...marahlah saya....sy bgtau la, kalo kt umah atiq ok je tdo kt bawah...

dan skrg, dah masuk sbulan dia bg atiq tdo buai, dan hari2 jugakla sy pesan jgn bg atiq tdo buai, kt umah atiq boleh tdo bwh...dan kerisauan sy makin btambah bila baca kisah adik akmal...

sy dah buntu, camne nk bgtau supaya pengasuh taska tu tak bg anak sy tdo buai?buaian yg dgunakan pun, bukan anak sy punya...

Posted on: 2008/11/19 9:05
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: GERAMMM nie....
Rakan Rujuk
Info
Memang kes tersedak susu ni dikira kes accident. Even kita jaga sendiri pun boleh terjadi gak. Cuma yg ralatnyer, kenapa pihak nursery tu inform selepas sejam kejadian tu. Banyak incident yg berlaku kt nusery ni lambat nak inform parent. Ada yg bila parent blik amik baru cerita. It's happen to my few friends.

Kat kg MIL, baby 2 bulan meninggal tersedak susu, time tu mum dia bf sambil baring dan tertido, sedar2 anak dah pucat. Sampai skrg ni bila bf Farish sambil baring, saya akan make sure saya dalam keadaan terjaga.

Posted on: 2008/11/19 0:49
_________________
Seorang IBU kepada dua hero dan MBf PC
Visit my SUPERMOM BLOG
hubungi saya hanaseman@yahoo.com
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: GERAMMM nie....
Rakan Arif
Info
Bagi saya kes tersedak susu ni kategori accident, malah banyak kes sebelum ni berlaku di rumah. Walaupun mungkin ada sedikit kelalaian taska, tapi rasanya lebih kpd accident. Sebab ada kes ibu bagi susu, then pas habis tu, letak baby tidur, then sedar2 anak dah takde, bila check doctor, sebab tersedak susu. Kes-kes ni berlaku sebab baby tidur, so tak sedar dia dah meninggal lama ke apa ke. Ia berbeza dgn kes akmal tu... yg memang sgt cuai.

Saya rasa bukan masalah bayar mahal ke murah, tapi cari taska yg memang mesra bayi.... penyayang & bertanggungjawab. Dulu saya pilih satu taska ni, memang nampak daif sikit drp segi peralatan, tapi jagaan... memang bagus... penuh kasih sayang. Owner tu memang bagus sgt. Bayar RM2++ je... Suruh handle EBM pun ok. Budak2 situ by 2 years old, dia dah ajar toilet trainning.


Posted on: 2008/11/18 22:04
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: GERAMMM nie....
Rakan Karib
Info
bagus juga klu belajar CPR

kejadian baby tercekik susu ni boleh berlaku di mana2 dan bila2 je klu kita cuai. Risaunya la walaupun jaga ank sendiri.

Posted on: 2008/11/18 21:54
_________________
[img]Original ImageOriginal Image[/img]
::bitter SWEET story MORY:: ::PUTRA::
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: GERAMMM nie....
Rakan Karib
Info
adik i tgh buat houseman ari tu ada kes bb meniggal tercekik susu,dia dan doctors lain buat CPR tp xdpt diselamatkn.

puncanya baby tu dah lama tak dpt brnafas dr rumah ke hosp.

mak bb tu yg buat anaknya tercekik susu.

kena bljr CPR la kita semua. manalah tau

Posted on: 2008/11/18 17:02
_________________
"SEDIKIT SHJ PENGALAMAN SAYA,SEKADAR BERKONGSI APA YG ADA"
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: GERAMMM nie....
Rakan Karib
Info
Quote:

najwa1982 wrote:
salam ibu2...

saya ibu baru..baru dua bulan...pernah kerja di sebuah taska dan pernah jaga anak sedara sendiri...

first of all, dari perspektif seorg yg pernah keje di taska...bukan senang...unless you sanggup bayar taska yg mahal2 utk ada satu cikgu/child minder utk setiap bayi...

tapi masa pengalaman saya tu...saya sorg, nak kena jaga a few babies/toddlers...hancur hati saya dgr yg da blh ckp tu nak ummi..nak ummi....

the best gift u can give ur child is not the best taska or the best whatever...tapi jaga lah anak anda sendiri...that's the best. dia syg anda, dia nak anda.

saya pasti duit juga penting utk hidup tp duit is not everything, right? jaga anak sendiri doesnt mean kita xle buat duit jgk, kan?

kat taksa/nursery ni xda personalized attention utk anak anda...mcmana la sorg penjaga tu nak handle ramai2?

anda bayangkan je...

mcm anda dgn kembar 5 ke atau lebih...

habis tu nak byr yuran taska pun...bukannya murah kan...jd klu nk the best service utk ank kita, brp byk lg kita nk byr kan?

child minders pulak...well...itulah bezanya org yg syg pd ank tu, plus ada ilmu, dgn org yg just there 4 the pay....

ok...saya bdk br bljr. sori klu tersilap ckp.

akhir kata....

syurga d bwh kaki ibu...


anak no.2 nnt mmg saya plan nak cuti jaga anak, kurang2 sethn..x sanggup rasanya..dulu masa tinggalkan anak kat nursery, kejap2 buat spot check..hati x tenang dibuatnya..but then, some ada ok..it depends..ada kawan saya, dia byr 500, mmg jaga tip top..siap potty training anak dia once dah masuk 18 bulan..somewhere kat puchong...

Posted on: 2008/11/18 16:26
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: GERAMMM nie....
Rakan Setia
Info

sedih + geram dengar cerita2 mcm tu....harap ini hanya kes terpencil shj.

Posted on: 2008/11/18 16:11
_________________
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: GERAMMM nie....
Rakan Arif
Info
iye la..takut je bila bc paper ari ni...nasib baik bleh pg menyusukan anak so bleh la sportcheck bila2 mase...

kesian la..sedih sgt tp geram giler sgt2 kenapa taska tu buat mcm tu????.....x pikir ke itu anak org cuba la pikir ape akan jadi kalo terkena anak sendiri!ape punye taska la x brtanggungjawab!

cukup la dgn nasib adik akmal yg masih x terbela jgn la bebankan ibu bapa yg mencari rezeki.

Posted on: 2008/11/18 15:52
_________________
Original ImageOriginal Image
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: GERAMMM nie....
Rakan Karib
Info
Ngeri plak noor baca citer2 taska ni...kalau boleh mmg nk jaga anak sendiri...tapi noor plan nk smbg study...kalau benti keje pun...kena anta anak gi nursery gak kalau ada kelas....isk...

Posted on: 2008/11/18 15:11
_________________
[url=http://lilypie.com][img]http://b1.lilypie.com/hQdfp8/.png[/img][/url]
rgds
NooR
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




« 1 ... 3 4 5 (6) 7 8 9 ... 243 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image