Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
34 user(s) are online (23 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 34

more...

Members Baru
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




« 1 ... 6 7 8 (9) 10 »


Re: Jadual pam susu
#81
Kenalan Baru
Info
jadual apa ya? saya tak nampak jadual apa2 pun...

Posted on: 2010/3/30 12:26
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Jadual pam susu
#82
Kenalan Baru
Info
Ada..kena download..cubaeyasmin baca betul2.. nanti akan jumpa tempat klik...klik dan download kat situ..

Posted on: 2010/3/30 14:39
_________________
Ummu Amirul Hakim
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Jadual pam susu
#83
Kenalan Baru
Info
salam...seronoknyer baca topik ni..banyak gk ilmu leh kumpol...actually sya pon kna wat stok gk..sbb my baby da umor setahun...but sedihnyer ank saya xnk nyusu direct..dia hanya nk pd btol jerkk, so, dgn kudrat yg ada, sya cuba pertahnkn niat n nekad sya tuk susukn dia walaupn hanya mnggunakn btol smpi umo bby sya 2 tahun kalo boleh..hihi..jadual sya mengepam:

6.00 pg - 5 o.z(kanan) + 4 o.z (kiri) = 9 o.z (double pumping)
10.00 pg - 4 o.z
1.30 tghari - 4 o.z (kanan) + 3 o.z (kiri)
5.00 p.m - 4 o.z
8.30 p.m - 4 o.z
11.30 p.m - 3.o.z
3.00 a.m - 4 o.z

waktu bekerja dan waktu cuti saya akn ikot jadual yg sama..walau kt mana pon saya berada sya akn cuba usahakn tuk dptkn tmpat asl saya boleh pam susu tuk stok bby...saya setakat ni hanya gunakn spectra 3 double pumping..tu la kwn ke mana jer ada...mmg kalo tinggal benda lain xper asl jngn pam ni..sangt berjasa...lgsatu walaupun pam menggunkn spectra, leps dr tu saya akn perah lg guna tngn..tuk nk dptkn penuh kalo boleh smpai 4 o.z tiap kali pam..bru rsa puas ati..tp sya xpasti smada teknik sya ni betol atau pun x...kepada kwn2 lain yg ada jadual lain n cra yag lbh lg berkesan n bagus..tlg bg pendpt n share bersama yerk..thanks...

Posted on: 2010/3/30 16:28
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Jadual pam susu
#84
Kenalan Baru
Info
Ainauzma..mmm byknya susu walaupun anak dah setahun....jeles saya...saya guna S3 juga..yg lemahnya bila saya sibuk sikit saya skip pum..sbb tu kot susu merudum...bagusnya rajin bgn jam 3 pagi..chaiyok chaiyok mari kumpul susu byk2..

Posted on: 2010/3/30 16:47
_________________
Ummu Amirul Hakim
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Jadual pam susu
#85
Rakan Karib
Info
seronoknya dapat kongsi jadual pam masing2 kat sini...moga2 dpt jd inspirasi buat mommies yg culas mengepam tu.. jadual sy seperti berikut :

hari bekerja isnin-khamis

1 - 7.30 am - 6-7.5 oz
2 - 10.30 am - 6 oz
3 - 12.30 pm - 3.5 oz
4 - 2.30 pm - 4 oz
5 - 4.30 pm - 3.5 oz

hari jumaat - selalunya buat 3 kali jer sebab waktu rehat tgh hr gi shopping

1 - 7.30 am - 6-7.5 oz
2 - 11.00 am - 7 oz
3 - 3.30 - 7 oz

jadi,secara puratanya..sy boleh dapat 21 oz setiap hari..kecuali lah hari jumaat...balik rumah mmg dah tak pam,,,sebelum pergi kerja..dah cantek2 pakai baju tu,susukan anak dulu dan tukar cd.

sekian terima kasih

Posted on: 2010/3/31 0:29
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Jadual pam susu
#86
Kenalan Baru
Info
thank you afnida..act sume org leh buat...cume cm saya...sya pk kn ank sya bergantung kt susu kta jerkk...so, mmg kalo ikot ati penat sngt n malas..tp biler memikirkn ank tu......jom ta kongsi petua n jadual lg sama2...

Posted on: 2010/3/31 12:36
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Jadual pam susu
#87
Rakan Karib
Info
nk tny la,klu setiap kali pam, dpt 1oz je mcm cnth jadual yg edalan bg tu,..then kita nk bekalkan ke nurseri sebotol 3oz each, bolehtak topup je smpai cukup?

maksudnya, after dah sejukkan biar suhu sama, baru campur..

Posted on: 2010/3/31 13:17
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Jadual pam susu
#88
Kenalan Baru
Info
ye...boleh sgt..yg penting sama suhu...saya selalu buat mcm tu bila pam dpt sikit...

Posted on: 2010/3/31 13:41
_________________
Ummu Amirul Hakim
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Jadual pam susu
#89
Rakan Arif
Info
kalo ku tak dapat buat jadual sebab jadual pam tak tentu depend pada workload kat office. yg nyatanya akan kosongkan B every 2 hours or 2 1/2 hours or 3 hours. kdg2 terlajak sampai 3 1/2 hours. Production susu pun tak tentu mcm yo-yo. agaknya sebab schedule pam yg tak tetap menyebabkan production ku mcm yo-yo kan

Posted on: 2010/3/31 14:05
_________________
blog HAPPY-HAPPY je: www.akma81.blogspot.com
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Jadual pam susu
#90
Kenalan Baru
Info
aliza, dari lepas pantang mengepam 2 jam sekali. sampai sekarang anak dah umur setahun tujuh bulan, aliza masih amalkan mengepam 2 jam sekali. jadual mengepam za macam ni :
siang
8am, 10am, 12am, 2am, 4am.

malam
10pm

so dengan jadual macam ni, alhamdulillah, stok ebm masih ada. tapi kena tertib ikit jadual jangan malas hehehehe.

Posted on: 2010/3/31 14:46
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




« 1 ... 6 7 8 (9) 10 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image