Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
24 user(s) are online (16 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 24

more...

Members Baru
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users






macam mana nak sembuhkan deman, selsema n batuk
#1
Kenalan Baru
Info
tolong mummy-mummy sekalian....macam mana nak hilangkan batuk , selsema n demam tanpa makan ubat dr. cara tradisional. Macam mana nak mengelakkan dr baby kite berjangkit dr kite. Ape ubat yg sesuai untuk hilangkan selsema n batuk bb. bb saya baru 3 bulan lebih

Posted on: 2006/10/13 13:19
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: macam mana nak sembuhkan deman, selsema n batuk
#2
Rakan Arif
Info
masa tsya 3 bln... dia kena selesema, jangkit dr abag dia. mula tu kita letak jer (sapu) kunyit hidup pada dahi dia. kunyit ni ada rasa panas sikit. So boleh tlg keringkan hingus. Tapi kalu tak baik lagi lebih baik p jumpa doktor. Makan ubat tu tak apa, bukannya ada kesan sampingat yg tak elok.... kesannya hanyalah Baby semboh ajer

Posted on: 2006/10/13 13:24
_________________
Original Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: macam mana nak sembuhkan deman, selsema n batuk
#3
Rakan Arif
Info
lupa nak bagi tau..... kalau anak demam, suhu agak panas jng la pulak tak mandikan anak. Kita mandikan anak dng air asam jawa ... pastu bilas dng air bersih. Ingat masa nak mandikan anak .... basahkan dulu kaki dia sikit-sikit ... bila dia dah stabil mandikan badan dan lepastu basahkan kepala. Ini lah yang kita buat utk eim & Tsya kalau demam, isk dekat diri kita & my hubby pun buat gitu
Ubat panadol tu kena kasi lah jugak.... baru cepat baik

Posted on: 2006/10/13 13:28
_________________
Original Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: macam mana nak sembuhkan deman, selsema n batuk
#4
Kenalan Baru
Info
tq vel-unique....akan ku follow segala nasihat yang diberi.

Posted on: 2006/10/13 13:42
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: macam mana nak sembuhkan deman, selsema n batuk
#5
Rakan Arif
Info
kalu baby yg below 12 months ni mmg prone to demam & selsema...especially kalu dok kat nursery...
kalu bb yg BF usually demam dia tak teruk coz of the antibody dr BM tu...
even pead prescribe ubat..tapi kena control dosage la...i usually bagi mkn ubat jer..the best bawa jumpa pead..tak digalakkan jumpa GP sbb pead knows better...

Posted on: 2006/10/13 13:47
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati







You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image