Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
37 user(s) are online (25 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 37

more...

Members Baru
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users






Free sample size susu formula...
#1
Rakan Karib
Info
Saya sudah puas mencari dan survey susu s26 gold.Bukannya tak nak bagi susuibu kat Risyia tapi rasanya susu saya dah semakin kurang dan kurang sehinggakan stok untuk sehari pun ada le dlm 10-12 oz saja untuk ditinggalkan buat Risyia ketika saya keluar bekerja.So saya rasa saya hendak mencuba susu s26 gold kerana da pendapat mengatakan susu ini mempunyai bau dan rasa macam susuibu?Betul ke?

Sebelum ni saya dah mencuba susu Enfalac A+ dan Bebelac tapi Risyia tak nak so saya nak cuba plak susu ni mana nak tahu kot kot Risyia nak kan...tapi kalau boleh nak try sample size le dulu. Ada sesiapa tahu tak kat mana boleh dapatkan sample size tu sbb tak nak le beli tin besar,takut Risyia reject mcm susu2 yg sebelum ni...

Ada sesiapa yang boleh bantu tak?

Tq...

(Apakan daya niat di hati nak fully breast feeding Risyia tapi disebabkan susuibu dah semakin berkurang tahap maximum dah,terpaksa jua ku cari susu formula)

Posted on: 2007/8/13 9:23
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Free sample size susu formula...
#2
Kenalan Baru
Info
Saminda78,

Cuba mintak dgn wyeth? Or dgn paed. Mesti diorang dapat sample.


Posted on: 2007/8/13 9:34
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Free sample size susu formula...
#3
Rakan Setia
Info
saminda...
try la minum air longan kering yang direbus macam yg amy suggestkan tu.
memang menjadi! insyaallah...
tapi kalau nak guna fm gak, kalau s26 saya tak sure la, tapi ikut cakap doktor saya, susu nan pun ada rasa susu ibu gak.

Posted on: 2007/8/13 9:36
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Free sample size susu formula...
#4
Rakan Karib
Info
For information,
Saya ni dah cuba segala mcm cadangan/petua dah...semuanya tak menjadi....air longan la,mkn kobis la, sengkuang cina la, kacang bendi la, kurma merah la, kucai la, lobak putih la, soya la, apa lagi ye....semua dah cuba.....tapi susu tetap tak bertambah pun....tambah tambah sekarang ni keje tak menentu...so time pumping pun tak menentu la....nak tak nak kena le try to introduce fm jugak....nak buat mcm mana,berat hati jugak nak try....

Posted on: 2007/8/13 13:32
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Free sample size susu formula...
#5
Rakan Rujuk
Info
emm.kalau kita nak cari susu fm utk baby yg dah biasa minum susuibu ni...susah jugak...sbb byk yg tak serasi....
kalau nak cuba gak..cuba le cari susu berasaskan soya..bkn susu lembu..cam isomil kot..kalau tak silap sy lah...

Posted on: 2007/8/13 17:00
_________________
Original Image
Original Image
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Free sample size susu formula...
#6
Rakan Karib
Info
nissa, memang susah nak introduce kan fm ni.hari tu try le cari susu yg soy based ni mcm nursoy apa ntah...keluaran wyeth, mead johnson dan abbott.lepas tu org kat farmasi tu ckp try s26 gold pasal dia rasa mcm susu ibu.so saya rasa saya nak cari dulu yg sample size tu sbb takut bila beli dlm tin (besar)nanti risyia tak nak plak...

sekarang ni saya tak kisah le susu apa janji saya nak try yg sample dulu...kalau risyia suka baru saya akan pergi beli...masalahnya sekarang ni nak dapatkan yg sample tu yg susah...

ada sesiapa yg boleh bantu tak?

Posted on: 2007/8/14 9:55
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Free sample size susu formula...
#7
Rakan Arif
Info
Quote:

saminda78 wrote:
tambah tambah sekarang ni keje tak menentu...so time pumping pun tak menentu la....


saminda.. saya tak ada pengalaman n pengetahun sangat pasal fm.. tapi mb di samping nak cari sample, mb saminda boleh increase pumping time.. seriously, dulu masa my susu drop, saya mengepam macam orang gila.. kat umah dok mengepam.. kat office sampai 6-7 kali... (even yang kuar tak sampai 1 oz pun kadang2 tu.. malam2 pam dah jadik macam zombi.. but alhamdulillah.. susu makin increase sikit demi sikit.. but it takes time tapi amat berbaloi untuk bb..

cuba try jus kurma.. lagipun senang.. trus makan.. tak yah nak masak2.. saya dah makan dekat 3 weeks.. alhamdulillah, susu better berbanding dulu..

Posted on: 2007/8/14 10:02
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Free sample size susu formula...
#8
Rakan Karib
Info
thanks mamamaira.
saya ni dah puas makan, minum segala petua dah tapi susu tetap tak increase pun...keje saya membuatkan saya tak cukup time nak disiplin nak pumping...no choice...

Posted on: 2007/8/14 10:12
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Free sample size susu formula...
#9
Kenalan Baru
Info
ermm.. prob saminda ni sama mcm sy dulu.. start 8bln lebih sy nye BM merudum... mmg bingung tak tau nk wat ape... mcm2 org advice kite ikut... tp BM masih sama... tambah2 time period mmg 2 3 titik je yg keluar bila pump, .. tension mmg tension.. tp alhamdulillah dpt bbsiter yg paham n sabar,... then try kasi FM.. memula kasi enfalec A+ ( beli tin kecil) tak jln...

mlm mmg dhiya bergayut je .. .kite balik tu sampai la ke mlm... siang bbsiter ckp dhiya minum air suam je... adeh sian anak aku.. g mana2 seme org tegur "apsal susut..ni" adeh tension giler.. ye la dulu si debab.. bulat je seme..

rase2nye bnyk gak FM yg kitorang try seme dia tak mahu.... kitorang ambil sample susu ni kat klinik panel.. tanya je doc tuh ade sample susu tak... slalunye ade

sampai la dhiya setahun sebln dia terima FM.. n skg ni dhiya minum anmum...sblm tu ade sorang doc ni advice kasi dhiya minum prediasure complete (mahal giler susu ni) coz dhiya underweight... susu ni mula2 dhiya minum la sikit2 .. doc tuh ckp susu ni klu bb minum sikit pun dh ok dr dia minum air suam coz susu ni mmg tuk bb yg ade prob ngan selera mkn.. then dh habis setin tuh pasal tak mampu nk beli kuikuikui kiotang try kasi minum anmun alhamdulillah... skg siang minum FM mlm BM...

skg ni bbsitter ckp siang dhiya kuat minum susu... ok la.. berat pun dh ok ade perubahan... dr 8.9kg (8bln - 1thn) skg ni dh 10.5kg lega la sikit...

p/s : sample tuh try minta kat klinik.. tak pun buka mana2 web susu yg u tahu then minta sample kt diorg...

Posted on: 2007/8/14 13:04
_________________
Original ImageOriginal Image
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati







You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image