Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
47 user(s) are online (27 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 47

more...

Members Baru
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 »


Acara Synchronised Breastfeeding kami dikutuk!
#1
Kenalan Baru
Info
Saya amat sedih dengan komen seorang blogger tentang acara synchronised breastfeeding kami pada 8 Ogos yang lalu.

Tambahan pula blogger itu seorang doktor! Sila ke laman web berikut untuk menilai dan sumbangkan pendapat anda.

http://doctorslife.blogspot.com/

Posted on: 2007/8/15 0:16
_________________
Original Image

Breastmilk is the baby's right not the mother's.
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Acara Synchronised Breastfeeding kami dikutuk!
#2
Kenalan Baru
Info
dah baca dah..

doctor ni mmg menggalakkan breastfeeding.. tp tatau apsal dia rasa kelakar sgt kalau org nak buat record breastfeeding beramai2 serentak selama seminit...orang buat dgn tujuan bukan semata2 nak pecah rekod... tp utk tujuan berkempen supaya org buka mata bahawa breastfeed ni bagus...

suka ati org le nk pecah rekod ke apa kan...mentang2 le keje kat US tu, dia rasa dia bagus kot...kalau org US sume bagus aje.. kalau org malaysia buat, ada je la kekurangannya...

tp, imho, rasanya suka ati dia jugak le nak tulis apa kat blog die...jgn jadi macam budak muar yg takat belajar mass comm (macam bagus) kat taiwan tu hina lagu negaraku sudah.. org macam tu mmg sesuai dipancung dan dibuang negara je.. dia dan keluarganya sekali...(minta maaf je boleh ke?)

emo lak pagi2 ni..

Posted on: 2007/8/15 8:14
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Acara Synchronised Breastfeeding kami dikutuk!
#3
Kenalan Baru
Info
ntah nye. memalukan owang muar jer ..hish

ala cube org US buat cmtu. sure puji melambung.

Posted on: 2007/8/15 8:35
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Acara Synchronised Breastfeeding kami dikutuk!
#4
Moderator
Info
saya baca dah
tak de feeling
bg saya dia bukan kutuk breastfeeding..dia cuma kutuk bab nak masuk record tu je....
sbb intention saya bkn untuk record saya ignore je...

btw....kitaorg ada dapat sijil malaysian book of record utk BF-thon tahun lepas..kalau letak dalam file sijil2 tu aci tak letak sekali ngan sijil2 akademik?

Posted on: 2007/8/15 8:36
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Acara Synchronised Breastfeeding kami dikutuk!
#5
Kenalan Baru
Info
best yer dapat sijil.. kalau saya le, saya masuk je sijil tu dalm resume...ahahaha...

(this year tak dpt join.. dh register dh..tp anakku admitted masuk hospital...tape la..tade rezeki...)

pasal blog doktor tu..saya pun tade hal..pasal dia pun sokong breastfeeding kan.. yg saya tak suke tu..pasal dia kata org malaysia ni kemaruk nak buat record le..dia rasa benda tu lawak la... kelakar ape nye...

well, saya mmg benci dengan malaysian yg belagak bagus.. ngutuk dan menyindir dan memperli negara sendiri... mentang2 duk kat negara org yg lebih maju..dia ingat dia terer la..

tak patriotik langsung... dh le nak merdeka 50 tahun ni.. hmmm... nasib le orang cam tu..

Posted on: 2007/8/15 8:47
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Acara Synchronised Breastfeeding kami dikutuk!
#6
Rakan Rujuk
Info
dia nih mesti jeles ni sbb tak kene breastfeed n bukan dia yg cipta rekod tu.. kalo dia ada mesti dia tak ckp cam tu.. ignore kan anasir².. btul ke perkataan yg saya guna??

Posted on: 2007/8/15 8:48
_________________
Original Image

Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Acara Synchronised Breastfeeding kami dikutuk!
#7
Rakan Rujuk
Info
tak perlu rasa apa2..

i think the MEDIA got it wrong from the VERY BEGINNING. ada ka patut the first sentence dia:-

PUTRAJAYA: Twenty-three mothers breastfed their babies for a full minute at the Putrajaya Hospital today, in an attempt to create a new record in the Guinness Book of World Records.

itu totally bukan tujuan kita. the mommies were there to PROMOTE and SUPPORT breastfeeding, bukannya heran pasal nak cipta rekod ..

bengong tul wartawan ni..

Posted on: 2007/8/15 9:14
_________________
casa arina

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Acara Synchronised Breastfeeding kami dikutuk!
#8
Rakan Arif
Info
biasa la tu, pandai je diorg mainkan angle news tu, bagi sensasi skettt

Posted on: 2007/8/15 10:11
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Acara Synchronised Breastfeeding kami dikutuk!
#9
Rakan Istimewa
Info
mcm cite Korean kena tangkap kat Afghan laaa...
padahal nak sebarkan agama Kristian...tu lah kena capture...
tapi CNN buat havoc mcm terrorist dah tangkap these Korean...

Posted on: 2007/8/15 10:23
_________________
Original ImageOriginal Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Acara Synchronised Breastfeeding kami dikutuk!
#10
Kenalan Baru
Info
Hello. Thank you for the attention you have given to my blog. I'm the author of the blog that some of you think should have my head cut off and family expelled from the country.
I've read your comments and have the following thoughts:
While I'm sorry that you have taken this to heart and were offended, I wish to point out that the issue at hand wasn't breastfeeding, but rather using this to get into the book of records. And yes, I do find that rather amusing. And so do my colleagues, doctors or not, even those in Malaysia. However please don't see that as me mocking BF- like I said (pretty clearly too) I'm a firm supporter of that.
I'm a bit surprised, and disturbed, i must say, by the strong language I read in this bulletin board that was set up for the noble purpose of promoting breastfeeding. I'm not sure if talk about beheading someone really belongs in a place like this.
In addition, I wish to make it clear (and i don't know why this kept coming up in your site) this has NOTHING to do with my being in the USA. So I hope people would stop making up their own conclusions.
I'd probably discourage people from visiting my blog; if you choose to do so you do it at your own risk Just understand that it's a hobby and a venting site; don't expect me to act like a doctor there.
Thanks, and have a great National Day!

Posted on: 2007/8/15 11:22
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image