Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
28 user(s) are online (15 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 28

more...

Members Baru
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14
DAckman 2014/4/13
CParamor 2014/4/13
AWalker 2014/4/12
T7731 2014/4/11


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 »


Macamana nak atasi anak sembelit?
#1
Rakan Arif
Info
Salam mommies...

Nak tanyalah ada tak mommies yg pernah mengalami anak kena sembelit? anak saya dah 3 hari tak buang air bsr padahal sblm ni ok je hari2 buang.

Ni dia asyik merengek ckp nak ek2 tapi tak gak kuar..

Dah puas bg betik, epal, tembikai n air kosong byk tapi tak jalan gak..

Adakah kerana sejak kebelakangan ni dia byk minum susu coklat?

Nak mintak nasihat pd sapa2 yg ada idea?

Posted on: 2007/12/4 18:03
_________________
Original ImageOriginal Image


Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Macamana nak atasi anak sembelit?
#2
Rakan Setia
Info
salam norlida...

my daughter xpnah g kne sembelit..

ni de artikel cm u ley bc n myb ley apply cr dier..

http://hippolulu.blogspot.com/2007/05/sembelit-pada-bayi.html

cr ni je ley i tlg ur son..

Posted on: 2007/12/4 21:12
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Macamana nak atasi anak sembelit?
#3
Rakan Arif
Info
Thanxz MamaAriana..

Ekceli tadi ptg saya dah bagi haziq makan betik. Banyak gak dia makan habislah jugak 4potong.. Hopefully esok dapatlah dia buang air

Posted on: 2007/12/4 21:22
_________________
Original ImageOriginal Image


Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Macamana nak atasi anak sembelit?
#4
Rakan Setia
Info
its okie norlida..

i doakn haziq dpt ek2 k tmrow..

Posted on: 2007/12/4 21:34
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Macamana nak atasi anak sembelit?
#5
Kenalan Baru
Info
Dear norlida,
satu caranya bagi prune jus. ada jual kat supermarket. dilute skit dgn air masak, bg dia minum. insyallah senang nak buang air besar.

Posted on: 2007/12/5 9:32
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Macamana nak atasi anak sembelit?
#6
Rakan Arif
Info
salam,

ada byk info di sini

Posted on: 2007/12/5 11:00
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Macamana nak atasi anak sembelit?
#7
Rakan Karib
Info
saya pun ada masalah bb susah poo poo. cam mlm tadi dia poo poo tapi keras la. ketul2. kalo kita cucuk dgn air sabun tu ok tak agak nyer? yang saiz utk bb tu?

Posted on: 2007/12/5 11:08
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Macamana nak atasi anak sembelit?
#8
Rakan Arif
Info
julaiha,

ini penah didiskus dulu. Kebanyakan mommies tak bape stuju cucuk air sabun tu, lebih baik buat cara natural mcm bagi pisang or diluted prune juice (ni utk babies above 6 mths je la)

Posted on: 2007/12/5 11:16
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Macamana nak atasi anak sembelit?
#9
Rakan Karib
Info
pisang dah bagi, betik pun dah tiga ari kasi. dia poo poo tapi keras. dah bw jumpa paed n paed suruh bagi betik jer dulu...

Posted on: 2007/12/5 11:19
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Macamana nak atasi anak sembelit?
#10
Moderator
Info
mommies yg anak masalah sembelit
sila pastikan apakah mknn yg anda dah bg pada baby
worst case stopkan segala bentuk mknn pejal bg breastmilk only..then start bg satu persatu tgk yg mana cause sembelit...

budak kecik ni bkn boleh bg mkn sebarangan ya....

Posted on: 2007/12/5 11:28
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image