Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
23 user(s) are online (13 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 23

more...

Members Baru
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14
DAckman 2014/4/13
CParamor 2014/4/13


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 4 ... 6 »


PAM ANAKKU
#1
Kenalan Baru
Info
SALAM,

Saya nak tahu ada tak mummies yang guna pum anakku kat sini... nak tanya skit... avent and madela off budget ler..

Posted on: 2007/12/13 11:01
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: PAM ANAKKU
#2
Moderator
Info
Quote:

azuriyah wrote:
SALAM,

Saya nak tahu ada tak mummies yang guna pum anakku kat sini... nak tanya skit... avent and madela off budget ler..


pam battery/elect operated anakku ke?
harga around rm90-100...
saya pernah guna tetapi saya amat tak galakkan awak beli kalau awak nak breastfeed anak lama...
pam tu tahan lama...motor dia epat rosak...suction jd slow dan sebagainya..menyakitkan juga....

kalau setakat nak guna 1-2 bulan ok.. tp kalau na guna berthn baik beli yg nampak awal2 macam mahal tapi kalau dah guna 2 tahun akan murah....

saya cadangkan awak baca dulu semua topik berkaitan pam kat forum ni dan insya Allah awak akan dpt idea ...

Posted on: 2007/12/13 11:10
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: PAM ANAKKU
#3
Kenalan Baru
Info
saya pernah pakai kejap pam anakku yg manual... tp lepas tu saya beli pureen....lebih kurang je dua ni. suction dia agak slow. annaku yg manual penat. pureen pulak pakai bateri. batri pun tahan kejap je...so kena pakai bateri rechargeable. mujurlah ummubalqis x perlu ebm banyak2. kerja half day. so half day lagi dah dpt bf direct'alhamdulillah lagipun baby x nak minum sangat ebm yg diberi kat babysitter dia. dia taknak botol walaupun puas dipaksa. so babysitter bagi pakai sudu. pastu bila dia minum satekat dia haus n pas tu dia tidur. bagi ummubalqis ... kalau nak pump yg bagus n tahan lama baiklah beli yg betul2 bagus janganlah macam anakku or pureen...

Posted on: 2007/12/13 11:23
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: PAM ANAKKU
#4
Rakan Karib
Info
Betul ckp ummubalqis,
Kalau nak bf kita kena tanam niat betul2, so that investment tu tak sia2.
No offense ye,..mommies.
I know some of us takut spend duit beli pump mahal takut beli2 mahal susu tak kuar. Tp kalo kita beli pamp murah, end up kita tak pump sgt sbb tak keluar, then end up beli jgk FM/hubby sure berat nak bg beli 2nd pump lain. Hmm...takke lg rugi? For eg kalau beli pump spectra (new or 2nd) harga about 328 yg baru. By at least 2 months guna sepenuhnya, kita dah dpt ROI (return of investment) and at the same time, the best for yr baby. My friend dulu pakai pureen, bila dia tgk i pakai spectra, last2 dia beli gak satu lg. Sbb pureen dia rosak and she can't help result of test drive my pump. So sbb tu kalau nak beli biar yg bagus terus, at least kita dah rule out kan one issue kalau susu incase tak byk nnti. Tak la membazir...

Posted on: 2007/12/13 11:39
_________________
Original ImageOriginal Image

Hi Mommies, Lets be Friends, FIND ME at : http://www.facebook.com/profile...
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: PAM ANAKKU
#5
Rakan Istimewa
Info
agree with mommies.

Tak salah nak invest lebih sket utk pam yg bagus.. kalau kita bley simpan duit nak target beli handbag / kasut memahal (sekadar contoh) why not do the same utk pam?

one of my colleague, terus beli Avent ISIS manual lepas test drive pam saya..

Posted on: 2007/12/13 11:47
_________________
Original Image
Blog *Blog with YAN&SusuIbu101
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: PAM ANAKKU
#6
Rakan Setia
Info
Quote:

cik_yan wrote:
agree with mommies.

Tak salah nak invest lebih sket utk pam yg bagus.. kalau kita bley simpan duit nak target beli handbag / kasut memahal (sekadar contoh) why not do the same utk pam?


yeszzz...cik yan..i like ur "sekadar contoh" di atas. ada la kaitan ngn situasi seseorg yg i kenal..tp i takde la ckp apa..hm..takpe..we just wait n see..moga2 terbuka hati dia lepas deliver..insyaAllah..

Posted on: 2007/12/13 12:16
_________________
Original ImageOriginal Image

Dapatkan produk kesihatan & kebahagian suami isteri HIRAQ..
email hiraq2u@gmail.com
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: PAM ANAKKU
#7
Rakan Karib
Info
kalau kita decided nak full BF anak kita, better spend duit skit beli pam yang bagus. cth macam medela, avent or spectra. semua tu bagus.. feedback dari pengguna pon rata2 amat berpuas hati.

pam anakku ni... sebenarnya leh pakai kejap je.. harga nampak murah.. tapi kalau kira2 balik... tak berbaloi.

mari kita calculate:- contoh anakku vs spectra3 (pam bagus yang paling murah)
anakku harga RM68.00 (kalo tak silap) tempoh pakai 6 bulan
kalo nak pakai 2 tahun; RM68.00 x 4 = RM272 (anak 1st)
kalo 2nd child nak BF gak, same je.. RM272 x 2 = RM544.00

Spectra3 harga RM328.00 tempoh pakai at least 4 thn (bleh pakai anak 1st, 2nd, 3rd) RM328.00 x 1 = RM328.00

so.. mana lagi murah? tak salah invest lebih skit utk anak tercinta kan...

Posted on: 2007/12/13 12:32
_________________
baby solid food... buat sendiri milk booster...

http://anisfuad79.blogspot.com/
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: PAM ANAKKU
#8
Kenalan Baru
Info
Nak tanya gie nak beli avent isi iq - nie pam manual ke idak, tgk kat dlm majalah pama tu...

pas tu nak tanya gie, mana boleh kita test try guna avent nyer pam, nak gie kedai susuibu.com jauh lak puler...

kat tmpt saya kerja, only me n sorang lagi junior exclusive breast feed baby. junior tu pun dulu belajar dari i, tapi dia lebih berjaya exclusivekan feeding, sbb susu dia banyak, dia guna pam pureen basic jer. jenis piston...

lagi satu ada tak mommies yg tahu pil noriday dr kasi tu pil apa. takut nak makan, dr kasi coz i complaint decrease in bm, sblm try minum peria blend ler...

any one knows??!!

Posted on: 2007/12/13 13:13
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: PAM ANAKKU
#9
Rakan Setia
Info
Quote:

azuriyah wrote:
Nak tanya gie nak beli avent isi iq - nie pam manual ke idak, tgk kat dlm majalah pama tu


Avent ISIS - manual pump
Avent ISIS IQ UNO - electric/manual pump

Posted on: 2007/12/13 13:19
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: PAM ANAKKU
#10
Rakan Istimewa
Info
noriday ni one of contraceptive pill.. tapi ianya selamat utk ibu2 yg menyusukan sbb pil ni tak ganggu pengeluaran susu ibu macam pil-pil yang lain.


Posted on: 2007/12/13 13:21
_________________
Original Image
Blog *Blog with YAN&SusuIbu101
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 4 ... 6 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image