Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
40 user(s) are online (24 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 40

more...

Members Baru
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14
DAckman 2014/4/13
CParamor 2014/4/13
AWalker 2014/4/12
T7731 2014/4/11
zierah 2014/4/11
SHawthorn 2014/4/11


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users






DEMC - Pakej Bersalin
#1
Rakan Karib
Info
Nk tanya..ada ke sape2 yang pernah bersalin dkt demc ni?macamana pakej dia yek?bersalin normal & C-sect? klu ada doktor2 pilihan,sila bagi tau yek?Atau ada cadangan tempat bersalin lain?budget bersalin normal kurang dari rm2500 & C-sect dalam RM4500.tq

Posted on: 2008/1/28 22:12
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: DEMC - Pakej Bersalin
#2
Rakan Arif
Info
saya bersalin di demc. all my prenatal checks were done there ( 4 yrs backlah ) and my son's paed is still in demc until now.

so far the svc is good although at peak hours ie saturday orang ramai.

bersalin wise i think around 2k juga kot utk normal. it's not a bf friendly hospital but u can ask for ur baby to room in with u and be fed with breastmilk only. ada staff nurse akan ajar bf.

in fact, masa i tak boleh nak bf direct dulu ( after so long of trying), my son' paed encourage me to pump and alhamdullilah until now i 'm still pumping and giving ebm.

my gynae dr. zamri and paed dr. fadilah.

Posted on: 2008/1/29 8:32
_________________
Regards,
tini..mom to adam , ali and twin aida & aishah.
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: DEMC - Pakej Bersalin
#3
Kenalan Baru
Info
insyaallah.....bulan 3 ni sy akan bersalin kt Klinik UMRA seksyen 13...pakej normal rm999 n c-se rm 2999...

Posted on: 2008/1/29 10:22
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: DEMC - Pakej Bersalin
#4
Rakan Arif
Info
the charges considered super low. i guess coz the owner of the hospital takes charge of the delivery. so far, we only heard good stuffs abt the hospital. but not DEMC. sorry.

Posted on: 2008/1/29 10:52
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: DEMC - Pakej Bersalin
#5
Moderator
Info
kalau nak kepastian charge apa yg mahal bagai
masa buat bayaran tu minta detail bill(selalunya dapat la)
so far dr pengalaman saya
charge termahal mmg gynea la...lps tu charge paed...charge pakar bius..(bg yg ceasar)
charge equipment dan sebagainya

bg klinik bersalin yg gynea tu adalah owner maybe dia akan charge murah sbb pi mai pi mai dia gak yg dpt kan (bg yg tidak tamak)


Posted on: 2008/1/29 11:34
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: DEMC - Pakej Bersalin
#6
Kenalan Baru
Info
Hi Azma...rasenya pakej diorg applies to normal delivery je kot...tapi boleh check laa...I delivered my baby kat DEMC last year..alhamdulillah normal tp vacum...check every month pun kat sana dgn Dr.Norleen.Rate bersalin mase tu rm2083 (one night stay & termasuk dlm pakej dia).Rate check up lebih kurang rm70 per visit (if evrything goes well & rate akan berkurangan menjelang bersalin).Yg I tau if kena bedah rate dia dlm 4-5k kot...rate ni boleh tanya Dr.Norleen.Dia akan explain...
To me Dr.Norleen mmg best laa...lgpn dia managing director kat situ...mase bersalin diorg akan encourage normal delivery...
Doctor lain yg ada Dr.Zamri & Dr.Fairuz...(tapi I tak ngam laa dgn Dr.Fairuz...hehe...)
Lagi satu I suggest pergi laa anti-natal class dia...tak mhl..dlm rm80...mmg helpful...
Hope my info relevant..

Posted on: 2008/1/29 12:15
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: DEMC - Pakej Bersalin
#7
Kenalan Baru
Info
Saya belum pernah bersalin di DEMC,walaupun just 3 km ajer dari rumah saya. Masa bersalin husna dulu saya , saya bersalin di Universiti Malaya Specialist Centre (UMSC).Alhamdulillah drnya sangat baik Prof Dr Siti Zawiah.
Tapi saya C-Sec sbb Husnna besar sgt 4.1 kg...kena about RM 5300. 3hari 2 malam.check up biasa around 40 ajer..tapi kalau ada kena ambil darah biasa RM 70. Biliknyaa besar....mmg selesala untuk hubby tdo

Posted on: 2008/1/29 15:07
_________________
visit my blog
meh jamu mata
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati







You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image