Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
31 user(s) are online (22 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 31

more...

Members Baru
konnor3839 2014/4/24
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




« 1 ... 82 83 84 (85) 86 87 88 ... 91 »


Re: Tempoh penyimpanan
Kenalan Baru
Info
aik biar betul? becos fr wat ive read n later practised if frozen than till 2-3 months n if chilled EBM up to 5 days. err da bg baby minum byk nih plis anyone clarify

Posted on: 2010/6/28 11:43
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Tempoh penyimpanan
Kenalan Baru
Info
PENYIMPANAN SUSU PERAHAN (EBM).

artikel dan research TERKINI tentang penyimpanan susu perahan...



NOTE:
These guidelines apply for mothers who have healthy full-term babies (check with your hospital personnel for guidelines pertaining to storage and handling of breastmilk for pre-term or ill babies).

Human milk has been found to have properties that protect it from bacterial contamination which allow it to be stored longer than was previously thought. Guidelines for breastmilk storage are as follows:-

* Freshly expressed breastmilk may be kept at room temperature for up to 10 hours (colostrum or milk expressed within 6 days of delivery can be stored 12 hours at room temperature)

* Freshly expressed milk may be stored at temperatures slightly below room temperature (such as in a cooler with icepacks ) for up to 24 hours. If the milk has been kept at room temperature prior to being placed into the cooler, safe storage time in the cooler may be decreased somewhat.

* Fresh breastmilk may be kept in a refrigerator for up to 8 days. Store milk in the back of the refrigerator rather than in the door. If milk has been kept at room temperature or in a cooler with icepacks prior to being placed in the refrigerator, safe storage time may be decreased.

* Fresh milk may be placed in a freezer compartment inside a refrigerator for up to 2 weeks. If it has previously been kept at room temperature, in a cooler, or in the refrigerator, storage time may vary. (Yg ni applicable utk peti ais SATU (1) pintu ye).

* Freshly expressed breastmilk may be kept in a self-contained freezer unit of a refrigerator for up to 3-6 months, depending upon how often the door is opened. Store milk in the back of the freezer. If the milk has been stored at room temperature, in a cooler with icepacks, or in the refrigerator prior to being placed in the freezer, safe freezing time may be decreased.

* Fresh milk may be placed in a separate deep freeze (chest-type freezer) for 6-12 months. If previously kept at room temperature, or stored in a cooler or refrigerator before freezing, storage time may vary.

* Previously frozen milk may be kept in the refrigerator for up to 24 hours after it has completely thawed.

One last word about the guidelines:

Although the above is the latest published set of guidelines regarding safe storage times of breastmilk, keep in mind that these are just guidelines. It's wise to try to stay as close to them as possible, but milk that is older than the stated safe age, should not be automatically discarded. Milk that is truly bad has a very distinct sour taste and odor. Even if expressed milk is "out of date" it should still be considered safe to give a baby as long as it still has a fresh odor and/or taste.

Source from : www.breastfeed-essentials.com

Posted on: 2010/6/28 11:48
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Tempoh penyimpanan
Kenalan Baru
Info
Mamamuzz, thank you for the info!

Betapa hebatnya khasiat susu ibu sampai boleh bertahan hingga setahun! Apa pun ada baiknya kita mengambil berat disclaimer dalam artikel tu. Keadaan cuaca dan cara pemakanan kita juga mungkin menyumbang kepada penyimpanan EBM. Wallahua'alam

Posted on: 2010/6/29 9:00
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Tempoh penyimpanan
Kenalan Baru
Info
mmp.. betul la hilya.. i pun praktikkan mcm u bt.. tp x la smpai 2-3bln.. paling lama i simpan 1 months.. itu pn i dpt nasihat dr nurse and doktor masa bersalin dulu..

Posted on: 2010/6/29 9:10
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Tempoh penyimpanan
Rakan Rujuk
Info
apa yang mamuzz pastekan tu adalah guideline. Dan perlu diingat guideline tu datang dari oversea, di mana cuaca di sana berbeza dengan di Malaysia.

Penyimpanan susu ni bergantung kepada suhu.
Susu diluar, ketahanan dia berbeza dalam suhu bilik vs suhu bilik ber air cond.

Begitu juga dalam fridge. bahagian paling dalam dan berdekatan dengan freezer compartment, ketahanan dia lebih berbanding EBM di daun pintu.

Tentang deep freezer, frozen EBM memang tahan sampai setahun..tetapi
WHO telah menggariskan bahawa frozen EBM seharusnya tidak melebihi dari 6 bulan.

Harus diingat bahawa, susu yang lebih lama disimpan khasiat dia sedikit berkurang berbanding susu yang lebih baru disimpan.

Posted on: 2010/6/29 12:23
_________________
Seorang IBU kepada dua hero dan MBf PC
Visit my SUPERMOM BLOG
hubungi saya hanaseman@yahoo.com
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Tempoh penyimpanan
Rakan Rujuk
Info
Quote:

ibufarish wrote:
Harus diingat bahawa, susu yang lebih lama disimpan khasiat dia sedikit berkurang berbanding susu yang lebih baru disimpan.


TAPI SUSUIBU tu tetap BETTER dr SUSU FORMULA even da lama simpan..

Posted on: 2010/6/29 14:32
_________________
Original Image

Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Tempoh penyimpanan
Kenalan Baru
Info
Yang ini pula guideline dari Breastfeeding Mothers Support Group of Singapore (BMSG(S)). Boleh refer http://bmsg.tripod.com/guidelines.htm

"Taking into account Singapore's tropical climate, the following are BMSG(S)'s guidelines on the Storage of Expressed Breastmilk.

These guidelines are very much more conservative than those recommended by several international studies. Working mothers who need to express and store breastmilk should evaluate their own storage facilities based on all available information.


MILK AT ROOM TEMPERATURE (17-32 Deg C) - to be Refridgerated as soon as possible


REFRIGERATED MILK - Up to 48 hours

(study by Pardou 1994, found that mature milk can be kept for 8 days at 0 to 4 deg C. A check with Local Fridge Companies in Singapore revealed that the Temprature of the Refridgerator Section of a 2-Door Fridge varies between 3 to 6 degrees C.).


FROZEN MILK in Separate Door Compartment - Up to 2 Months

(The Breastfeeding Answer Book by LLLI, says that breastmilk in a self-contained freezer unit of a refrigerator can be kept for 3 to 4 months. And in a separate deep freezer at -19 degrees C for 6 months or longer.)"

Posted on: 2010/6/29 15:15
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Tempoh penyimpanan
Kenalan Baru
Info
fuhhh...khatam jugak akhirnya... berhari2 nak menghabiskan thread yg sungguh2 berguna ini....

Posted on: 2010/7/7 17:14
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Tempoh penyimpanan
Rakan Arif
Info
Quote:

ibufarish wrote:
apa yang mamuzz pastekan tu adalah guideline. Dan perlu diingat guideline tu datang dari oversea, di mana cuaca di sana berbeza dengan di Malaysia


Yup, setuju! Jadi, mcm guidelines yang mamamuzz dapat (below) tuh kan, chilled tahan 8 hari is the guidelines and biasa kita ambil 3-5 hari (maksudnyer 72 jam-120 jam)...

Quote:

mamamuzz wrote:
* Fresh breastmilk may be kept in a refrigerator for up to 8 days. Store milk in the back of the refrigerator rather than in the door. If milk has been kept at room temperature or in a cooler with icepacks prior to being placed in the refrigerator, safe storage time may be decreased.


Jadi bg persoalan, kenapa ada yg kata 24-48 jam, then ada yg 3-5 hari utk chilled EBM, yg diberi adalah panduan...berdasarkan temperature fridge masing2 juga. Kalau anda yakin temp itu sesuai utk selama 3-5 hari, the cuba try panaskan susu n rasa hujung lidah susu yg dah 5 hari, ok tak? Biasa susu ini OK dan masih elok utk baby, cuma then ...tgk juga kaedah penyimpanan... sometimes susu akan absorb bau-bauan dr fridge juga..

Jadi, as mentioned in guidelines, 'safe storage time may decreased', bermaksud penyimpanan yang asal akan menyebabkan penyingkatan dr penyimpanan berikutnyer:

CTH: kalau lepas perah (perah kat rumah) then masuk terus dlm fridge, jadi susu tuh kekal pada suhu fridge, maka berkemungkinan lebih lama tahan berbanding susu yg di perah then masuk dlm cooler 8 jam, pastu balik dari opis baru masuk dlm fridge. setuju?

Jadi, dlm hal ini mommies diminta utk plan penggunaan ebm anda. Kalau EBM hari Jumaat biasanyer nk tunggu isnin ada 3 hari lagi, so rasa was-was nk simpan lebih dr 3 hari, then balik boleh bekukan ebm tuh (yg mmg sejuk dr opis). Then sabtu MESTI direct bfeed baby kan? tapi boleh juga slot 1x utk perah mungkin, ahad sekali then plus 2-3 frozen utk bwk ke hari isnin. So jd 2 freshmilk + 2 frozen mungkin, then selasa dan hari seterusnyer boleh kembali bwk fresh ebm.

Tapi kalau yakin, boleh jer EBM dr hari Jumaat, bwk ke hari Isnin, dgn syarat lagi...cuba simpan sedalam yg mungkin dlm bahagian chilled/fridge,yg mana suhu maintained.

Guidelines atau garis panduan, cuma lah panduan. Jgn buat jd confuse sgt. Tapi mmg elok lah bertanya tuh. Lagipun setiap fridge atau freezer sekali pun lain2 julat suhu.. If possible make the storage look easy and insyaAllah kita mommies biasanyer ada instinct ..

Posted on: 2010/7/7 17:40
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Tempoh penyimpanan
Rakan Arif
Info
Quote:

asyida wrote:
REFRIGERATED MILK - Up to 48 hours

(study by Pardou 1994, found that mature milk can be kept for 8 days at 0 to 4 deg C. A check with Local Fridge Companies in Singapore revealed that the Temprature of the Refridgerator Section of a 2-Door Fridge varies between 3 to 6 degrees C.).



Byk website yg quote dr Pardou nih which the research is 1994. Tak de research baru ke eh? Saje Aja tanyer x de niat ape... hehehe


Posted on: 2010/7/7 17:43
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




« 1 ... 82 83 84 (85) 86 87 88 ... 91 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image