Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
45 user(s) are online (26 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 45

more...

Members Baru
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




« 1 2 (3) 4 5 6 »


Re: Bayi Cirit Birit
#21
Rakan Istimewa
Info
betul tu...

Posted on: 2006/2/3 15:31
_________________
[url=http://www.youngnutrition.net][img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/3757/ticker4.png[/img][/url]
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Bayi Cirit Birit
#22
Rakan Karib
Info
saya bb 2nd nie mmg heaven lah.. bb tidur jenis tidur sendiri. memalam lepas bf kalau dia tak tertidur, mak dia tidur dulu. bb tidur masa bila pun mak dia tak tau...mamaFify punya bb pun camtu gak kan, jenis tidur sendiri.

Posted on: 2006/2/4 2:40
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Anonymous
Re: Bayi Cirit Birit
#23
Anonymous-Anonymous
Baby saya pun dah cirit birit seminggu. Hari tu dah pergi jumpa pakar kanak2. dia suruh minum susu lactose free dan ada bagi serbuk untuk dicampurkan dlm bubur nasi. Tak tau sebenarnya punca dia cirit birit tu. Hari tu pergi bercuti dgn family, mcm2 la diaorang suap. Saya syak sebab tu. My sister syak sebab lotion yg saya sapu dekat puting yg cracked tapi dekat luar bekas lotion tu dia kata selamat kalau bagi bf. Wallahualam. Sampai sekarang belum baik sepenuhnya. Kesian bila punggung dia jadi merah2 sebab kerap buang air besar. Semoga my princess akan sembuh segera. Amin.

Posted on: 2006/2/5 11:35
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Bayi Cirit Birit
#24
Kenalan Baru
Info
Hi...

anak-anak i dulu pun ada yang kene cirit birit yg teruk. Alhmadulillah, bila cuba petua mak i... berjaya lak.

petuanyer...

Perahkan 1 biji oren sunkist, tapis airnya, masukkan ke dalam botol susu baby dan campurkan secubit garam halus atau hujung sudu kecik. Goncang botol tu dan bg kat baby.
1 hari bg dalam 2 kali... insyaAllah berak2 dia akan kurang dan tak cair lagi.


p/s: Ada yg berani bg 2 biji oren Sunkist... tapi i bg sebijik jer utk baby bwh 6 bln. psl perut dia masih nipis.

Posted on: 2006/2/6 0:44
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Anonymous
Re: Bayi Cirit Birit
#25
Anonymous-Anonymous
nmpknya ada org yg senasib dgn saya..anak sy pun dh seminggu cirit birit..dah bw die pg jumpe paed..paed tu pun ada bg ubat serbuk utk dicampurkan dgn makanan dia..ubat yg sama kot puan anon? tp, sy tgk tade perubahan pun..bb sy still beyak2..tp, tadela teruk sgt..klu dlm sehari tu, adala dlm 5x die beyak yg sikit2 n cair..pastu, ada lendir2 siket..knape tu ye..naek risau saya dibuatnye..nk kena tukar susu ke? ada ke possibility yg baby akan cirit disebabkan susu setelah 2bln die minum susu yg sama?

Posted on: 2006/2/6 7:38
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Bayi Cirit Birit
#26
Rakan Istimewa
Info

fiffy pernah kena mcm anak ms. anony hadapi.. ada yang kata nak beralih bulan.. tapi ieda tak caya.. bawak jumpa doktor, doktor suruh tukar susu dan bagi oral salt utk cegah fiffy dari kena dehydrated..

Posted on: 2006/2/6 13:44
_________________
[url=http://www.youngnutrition.net][img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/3757/ticker4.png[/img][/url]
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Anonymous
Re: Bayi Cirit Birit
#27
Anonymous-Anonymous
tula, MIL sy pun ada ckp gak sbb nk beralih bln atau bb tu nak pandai sthing new..sy tak baper nk caye sbenarnya..tu yg tgh risau gak ni..nk kena tukar susu agaknye..tp, sy confuse siketla..ada ke cases yg bb tu tunjuk simptom alahan pada susu, mcm cirit birit ni after die dah 1bln dok minum susu yg sama ek? anak fiffy dulu, dah bape lama die minum susu anmum baru dia cirit birit?

Posted on: 2006/2/6 13:54
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Bayi Cirit Birit
#28
Rakan Istimewa
Info

dulu fiffy start mnum susu anmum sejak dari lahir lagi since dia taknak BF hinggalah umur dia 4 bulan..

pastu dia asyik kena cirit birit.. bleh dikatakan seminggu sekali hingga lpunggung dia melecet dan berdarah.. cirit birit dia teruk gak. pernah sekali dia buang air besar hingga 10 kali sehari.. dan melarat hingga seminggu..

bawak jumpa doctor.. doctor suggest susu ISOMIL (kacang soya). so far, bila fiffy minum susu tu, belum kena cirit birit lagi hingga sekarang.. susu ISOMIL ni lactose free.. sesuai utk baby cirit birit dan juga bagi mereka yang percaya kebaikan khasiat susu kacang soya..

Posted on: 2006/2/6 15:00
_________________
[url=http://www.youngnutrition.net][img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/3757/ticker4.png[/img][/url]
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Anonymous
Re: Bayi Cirit Birit
#29
Anonymous-Anonymous
haah cirit birit nih mmg berjangkit.sorang kena maka berjangkit le kat bb lain.sbb kenkdg caregiver ada tendency tak cuci betul2 tgn dia.or remnant kuman2 dia dah ada kat lantai nursery.so pttnyer nursery kalo dah ada bdk kena tuh suh ler mak dia jg sampai elok n caregiver pun kena take precaution biler ada budak kena.bkn per,anak saya penah kena sampai warded.
pastu kalo bdk2 tetiba dok muntah2 better bwk jumper dr cepat2.especially kalo lebam2 kat paler.kalo muntah tuh sbb infection biasanyer dia akan cirit lps tuh.tp ada gak sometimes muntah sbb dia cedera kat paler.ngk citer2 dlm mags and papers buat rs mcm tak senang duduk gak.tp Alhamdulillah anak saya tak apa2 walaupun terantuk kat diding mau 4x.dr ckp insya-Allah dia tak aper.kalo ada apa2 within 48hrs tuh ada tanda2 dia...

Posted on: 2006/2/6 17:28
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Anonymous
Re: Bayi Cirit Birit
#30
Anonymous-Anonymous
kawan2 dkt sini ada suggestion paed yg ok tak? sy risau la ni..kan hari tu anak sy cirit sminggu..pegi paed yg sy biase pegi..die bg ubat..dah tak cirit dah..tp, die berak agak cair n ada lendir..alih2 semalam cirit balek..risau sy ni..

Posted on: 2006/2/10 12:13
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




« 1 2 (3) 4 5 6 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image