Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
40 user(s) are online (26 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 40

more...

Members Baru
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




« 1 2 (3) 4 5 6 ... 8 »


Re: makanan baby yang sesuai
#21
Kenalan Baru
Info
momlicious wrote:
itu la..i pun pelik..sepatutnya paed (doc dari pusat perubatan naluri) tu suggest 6 bulan..& dia pun tau i fully breastfeed baby i...pstu suggest i beli yg ready made punya makanan..i pernah post pasal nih kat topik lain..now pun i dah tukar paed (klinik pakar kanak2 shanaliza)


i pun pegi check baby kat perubatan naluri. sorang jer pun paed kat situ. masa my baby nak injection 6 months tu doc kata weight baby naik sikit jer tak ikut graf. dia tanya dah bagi baby makan ke belum? saya kata nak bagi after 6 months coz saya fully bf. so dia kata sapa kata camtu? saya pun explain la sikit from lactation counselor, from my reading and related website about bf. dia boleh kata they all tu (mean lactation counselor) bukan doctor and bla bla.. saya rasa geram sangat tapi malas lak nak argue lebih2.... terus keluar..
sepatutnya semua paed kena ada ilmu pasal bf ni la..

Posted on: 2008/5/28 13:29
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: makanan baby yang sesuai
#22
Kenalan Baru
Info
hye semua..sy baru kat sini..nak tumpang tanya..ada tak sesiapa pernah try produk growell utk bby??my baby masuk 5mth 7hb nie...tgh pk2 food ape yg nak intro kat dia..

Posted on: 2008/5/28 16:18
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: makanan baby yang sesuai
#23
Rakan Karib
Info
slm....
tumpang lalu,,nak tayer cikit ler,,,kalu baby udah 8 bulan,,,dah leh kasi nasi yg lembik x??coz sekrg bubur dia saya blend jer,,,

utk sarah,,,,,

masa my baby alya 5 bulan sy dah start bagi mkn bubur nasi yg di blend lembut n hancur..sy taruk lobak gan ayam,,..kdg2 baby ni memilih gak,,tgk ler,,,awk leh taruk sayur lobak ker kentang ke,,,tp diorg ni kdg2 x nk mkn,,biasalh kalu nk kasi makanan baru ni kn slow2

Posted on: 2008/5/28 16:32
_________________
nur alya fatihah bt azman 1 THN....DAHH
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: makanan baby yang sesuai
#24
Kenalan Baru
Info
Quote:

utk sarah,,,,,

masa my baby alya 5 bulan sy dah start bagi mkn bubur nasi yg di blend lembut n hancur..sy taruk lobak gan ayam,,..kdg2 baby ni memilih gak,,tgk ler,,,awk leh taruk sayur lobak ker kentang ke,,,tp diorg ni kdg2 x nk mkn,,biasalh kalu nk kasi makanan baru ni kn slow2


thanks for reply...boleh la sy cuba nanti..

Posted on: 2008/5/28 17:04
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: makanan baby yang sesuai
#25
Rakan Setia
Info
hai mom sarah_82...

makanan bayi produk growell tu yang cane ye..??

xpernah dengar or jumpe pun before nih..

Posted on: 2008/5/28 21:27
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: makanan baby yang sesuai
#26
Kenalan Baru
Info
aiman stat makan since dia 5 bln lebih..dah meleleh air liur tgk org makan ..siap kacau mama nye makan..memula bg makan memang homemade..byk baca dari website solid food.mmg byk membantu...tp mak saya tentang..org dulu2 senang bg mkn nestum..dia pelik awal2 bg makan blend nasi..byk cara makan saya bg ikut panduan yg diberikan..

Posted on: 2008/5/28 22:34
_________________
[img]Original ImageOriginal Image[/img]

http://one-shoppe.blogspot.com
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: makanan baby yang sesuai
#27
Rakan Karib
Info
hi mommies... my doter dah almost 10 month... masalah saya lebih kurangs ama cam mamaAriana.... sbb saya perah hari2 dalam 14-16 oz sehari.. tapi kengkadang bb minum 12 oz je... kngkadang less than that sbb nampak cam dia minum tak habis... saya ingat kalau dia dah start minum banyak... saya boleh laa letak 5/6 oz dalam satu botol.. then boleh laa tambah satu lagi meal kat bb... sbb skang ni dia makan lunch (bubur) je... pagi dia makan biskut... petang kengkadang saya bagi makan buah...

dilema saya....
my mil suggest bila puting yang flow dia besar supaya bila dia minum.. cepat sikit habis... tapi saya risau laa... kalau saya bagi puting yang flow besar.. takut dia kurang hisap breast direct.... sbb dia kata.. susu dlm botol tu lambat nak habis.. pastu susu pun dah sejuk....


adei.. mcm mana ni mommies.... nak beli ke puting flow besar tu? i betul2 nak bf anak i sampai 2thn.... kalau dia tak nak hisap direct nanti.. sedihla i.....

HELP ME PLSSSSS....

Posted on: 2008/5/29 9:09
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: makanan baby yang sesuai
#28
Kenalan Baru
Info
Quote:

mamaAriana wrote:
hai mom sarah_82...

makanan bayi produk growell tu yang cane ye..??

xpernah dengar or jumpe pun before nih..


hye mamaariana

ni link nya http://www.edaransalindah.com/info-growell.htm
sy bukan promote yer sebab sy pon belom cuba lg..tp kawan2 kata bagus..sebab tue la tanya kat sini pula ok tak..

Posted on: 2008/5/29 9:26
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: makanan baby yang sesuai
#29
Rakan Arif
Info
growell nih organic baby food ye..ada preservatives tak?

Posted on: 2008/5/29 10:28
_________________
Original ImageOriginal Image ]
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: makanan baby yang sesuai
#30
Rakan Karib
Info
baby saya stary makan masa 5 months lebih. saya ada bagi growell juga selain bubur nasi, beli kat pkns bangi kat kiosk yg jual salindah, examo etc. Bancuh dgn air masak + susu badan sikit sehingga cair. Nampak baby OK je sebab takde masalah buang air besar & tak meragam. Boleh baca infonya kat http://edaransalindah.com/info-growell.htm

sekarang dia mkn dah 2-3 kali sehari (dia dah 6 mths++). kalau nampak dia susah nak poo-poo, saya bagi dia makan buah pear yg dah dikukus lembut pastu blend dengan air kukusan tadi sikit , jadi macam puree. Ataupun saya bagi jus pear : pear yg dah lembut dikukus tu saya lecek amik jusnya, saya bagi bila nampak dia tak nak sgt makan bubur nasi sebab perut rasa tak best tak poo. Cubalah, guna pear hijau yg dah ranum rasanya pun manis sedap je. Baby saya pun suka minum jus tu.

Posted on: 2008/5/29 11:00
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




« 1 2 (3) 4 5 6 ... 8 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image