Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
43 user(s) are online (27 user(s) are browsing Forum)

Members: 1
Guests: 42

umminur11, more...

Members Baru
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14
DAckman 2014/4/13
CParamor 2014/4/13
AWalker 2014/4/12
T7731 2014/4/11


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 »


baby menangis sampai bibir biru
#1
Kenalan Baru
Info
salam perkenalan to all SI mommies,
usually sy cuma jadi observer kat sini.today tergerak hati nak buka new topic here walaupun ade perasaan malu2 alah gitu.sy dah search previous topic,tp terjumpa bb terhantuk je.
smlm my bb (almost 1 yr) terhantuk.ralat betul,time tu sy br je bgn nak on the way ke dapur n bapaknye dah tertidur kat depan.apa yg sgt merisaukan sy is in case terhantuk yg kuat dari biasa spt smlm tu tangisan dia dah lain mcm.mcmn nak ckp eh...bila nangis tu,akan ada one time dia berenti lama,ternganga camtu sampai bibir dia jadi biru sblm dia sambung menangis balik.mcm dia dah tak sedar.this is the second time jadik(sblm ni dia terhantuk ngan muka ayah dia masa tgh panjat2 ayah dia),so sy rasa lepas ni kalau dia jatuh kuat lagi dia akan jadi mcm tu lagi.
skrg sy tersgt2la takut perkara tu terjadi lagi.frankly speaking,masa tu sy mmg dah fikir mcm2 benda tak elok.my hubby ckp kalau mcm tu,tepuk2 dia biar dia sedar dan selawat kat ubun2 kepala bb.
can mommies here help me.what actually happening to him sampai bila nangis bibir dia biru..n what to do untuk hadapi situasi ni.blh ke jadi sawan kalo mcm tu...

Posted on: 2009/3/2 8:39
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby menangis sampai bibir biru
#2
Rakan Rujuk
Info
Bibir biru tu indicates dia kurang oxugen sbb menangis teruk sangat..dia berenti jap tu sbb dia nak ambil nafas semula..
i suggest u refer pada paeds..
kalu u refer dgn mommies kat sini pun, mesti ramai yg suggest u jumpa paed..

Posted on: 2009/3/2 8:50
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby menangis sampai bibir biru
#3
Kenalan Baru
Info
InsyaAllah..sy pun cadang mcm tu.risau betul tgk dia,mesti dia sakit sgt.tu yg sampai jd gitu

Posted on: 2009/3/2 9:21
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby menangis sampai bibir biru
#4
Kenalan Baru
Info
hmmm... ha ah la..baik gi jumpe paed.. die x tahan sakit tuh..

Posted on: 2009/3/2 9:33
_________________
Original Image

Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby menangis sampai bibir biru
#5
Rakan Rujuk
Info
semoga semuanya dimudahkan ALLAH ye. insyaALLAH takde ape2.semuanya ok.

Posted on: 2009/3/2 9:35
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby menangis sampai bibir biru
#6
Kenalan Baru
Info
itulah mummyZahin,
lain kali kene xtra carefull lagi.lemah lutut ni bila tgk lamenye dia tarik tangis dia tu.sedihhhhhhhhhhhhhhh

Posted on: 2009/3/2 9:39
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby menangis sampai bibir biru
#7
Kenalan Baru
Info
thanks ibukauthar

Posted on: 2009/3/2 9:40
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby menangis sampai bibir biru
#8
Rakan Karib
Info
Salam...dh bwk pegi klinik ke solitaire? Better consult ngan doctor. Mmg ada baby yg nangis sampai biru,cam anak kakak ipar sy,anak dia kalau nangis lama2 akan pengsan. So,tak leh biarkan baby tu nangis lama2. Tapi dia dh jumpa doctor tanya kan hal ni.

Posted on: 2009/3/2 9:49
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby menangis sampai bibir biru
#9
Kenalan Baru
Info
salam ibu2 semua...

ummi t'panggil utk posting kt sini sbb masalah yg dihadapi oleh solitair tu sama mcm yg saya hadapi....masuk kali ni dh kali ke 5 anak sya menangis sampai x keluar suara, lepas tu terus biru dan lembik mcm nk pengsan.....saya risau sbb dia menangis x lama terus je jadi mcm tu.....

saya pon belum jumpa paed lagi....tapi since dh berkali2 jadi mmg kena la gi jumpa paed...nk refer. bila jadi mcm ni selalunya husb tepuk2 blkg anak saya smpai dia tersedar semula baru k suara balik....

tapi selalunya lepas tu dia akn letih dan lembik la...sedih rasanya...baru jap tadi dia jadi lagi....menangis dan meraung sayadg kakak & abg dia tgk dia dh biru & lembik....dh la husb xde kt rumah...dia outstation seminggu.....

Posted on: 2010/10/21 21:28
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby menangis sampai bibir biru
#10
Rakan Arif
Info
hope your child is fine.

Posted on: 2010/10/22 17:08
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image