Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
34 user(s) are online (25 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 34

more...

Members Baru
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14
DAckman 2014/4/13


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



Bottom   Previous Topic   Next Topic  Topic is Locked

(1) 2 3 4 ... 32 »


Cloth Diaper review.. local CD-Lunatot vs Coolababy vs Rainbow etc...(part 2)
#1
Kenalan Baru
Info
Saya nak tambah CD untuk anak saya. So far saya cuma guna Lunatots dgn lampin kain biasa + cover pants. Tapi saya x tau kualiti local CD lain yg available kat market selain Lunatots.. harap ibu2 lain blh bg testimoni utk brand cd yg korang guna. tq

Posted on: 2010/1/25 11:44
_________________
marriage is miracle bond made in heaven....
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Cloth Diaper review.. local CD-Lunatot vs Coolababy vs Rainbow etc...
#2
Kenalan Baru
Info
Salam aidanie,

Maybe aidanie bleh rujuk website ni, ada banyak juga review pasal local CD..

Clothdiapermalaysia.com


Selamat berCD..

Posted on: 2010/1/25 12:16
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Cloth Diaper review.. local CD-Lunatot vs Coolababy vs Rainbow etc...
#3
Kenalan Baru
Info
Salam aidanie

Sekadar berkongsi info

Anak saya berumur 7 bulan dan sekarang ni menggunakan CD jenama Wuddah. Model yang digunakan adalah velcro bamboo... dari segi kualiti saya amat puas hati sebab amat jarang bocor, insert tebal (4 lapis) dan boleh adjust sampai saiz XL..

cuma waktu malam kene pakai 2 insert sebab anak saya heavy-wetter

Posted on: 2010/1/25 14:43
_________________
Kegemaranku
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Cloth Diaper review.. local CD-Lunatot vs Coolababy vs Rainbow etc...
#4
Kenalan Baru
Info
Anak sy pkai bbrapa jenis CD.
Yg paling sesuai dengannya Lunatot & Babyland.

Apa kata aidanie try beli mana2 cd brand lain (1 atau 2cd) tgk yang mana bby awak sesuai.

Posted on: 2010/1/25 15:44
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Cloth Diaper review.. local CD-Lunatot vs Coolababy vs Rainbow etc...
#5
Rakan Arif
Info
maaflah kalau sy tersilap..tapi rasanya Wuddah nih adalah rebranding dari jenama Babyland jugak kan?

Posted on: 2010/1/26 9:06
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Cloth Diaper review.. local CD-Lunatot vs Coolababy vs Rainbow etc...
#6
Rakan Istimewa
Info
Kenapa eh ramai sgt bandingkan Wuddah dengan Babyland? Saya tak pernah beli Babyland ni tapi so far Wuddah ok jer, saya rasa owner Wuddah kena jawab ni sbb dah ramai sgt kata sama heheheh. Harap Diana81 boleh dptkan penjelasan lebih lanjut. Bukan apa ramai gak komplen Babyland kualiti dia tak bagus..PUL dia kurang kualiti....so far Aisyah pakai Wuddah serasi especially yg bamboo sbb bamboo dia mmg tebai gila.

Posted on: 2010/1/26 9:29
_________________
Kesihatan Kecantikan Komuniti
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Cloth Diaper review.. local CD-Lunatot vs Coolababy vs Rainbow etc...
#7
Kenalan Baru
Info
Salam... baru nak mula bagi Damia pkai CD.......mana nak dapatkan brand Wuddah ni.......?

Posted on: 2010/1/26 11:04
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Cloth Diaper review.. local CD-Lunatot vs Coolababy vs Rainbow etc...
#8
Kenalan Baru
Info
Saya tak pernah guna babyland. tp saya pernah compare materialnya dgn lunatots. pul babyland lbh kasar. fleece cover yg sentuh dgn bump baby pun lebih nipis. tp dr segi absorbancy insert saya tak tau. kena tanya org yg dah guna babyland.

Posted on: 2010/1/26 12:09
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Cloth Diaper review.. local CD-Lunatot vs Coolababy vs Rainbow etc...
#9
Kenalan Baru
Info
Salam semua..kalau ikut pengalaman saya, mula2 saya akan cuba pelbagai jenis CD, sbb nak tgk kesesuaian dgn baby kita. Tak semua baby serasi dgn CD yg pada baby lain ok. Jadi for first time user, baik trial and error. Then baru beli banyak. Kalau nak yg reasonable dan murah ader coolababy, babyland dan rainbow. Pertengahan lunatots, dyana, wuddah, MamaLittleHelper(Bamboo dia superb jugak). Mahal sket ader BUM GEnius. AJ Minky etc..

Pada saya coolababy agak bagus walaupun harganya murah..Untuk Rayyan yg baru 4 bulan, siang saya pakaikan AIO Coola & Bamboo MamaLittleHelper. Then mlm Dyana & AJ Minky mmg best & tak bocor...esp AJ Minky sbb lembut gitu mcm Bum Genius..

tapi bergantunglah..u have to try first then u'll know..:)

Posted on: 2010/1/26 12:43
_________________
My Daily Rambles
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Cloth Diaper review.. local CD-Lunatot vs Coolababy vs Rainbow etc...
#10
Rakan Karib
Info
saya guna cd lunatots.mmg superb..dah malas nak compare ngan brand lain coz dah puas hati ngan luna

Posted on: 2010/1/26 13:25
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 4 ... 32 »

  Topic is Locked


You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image