Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
33 user(s) are online (26 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 33

more...

Members Baru
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 4 ... 24 »


penggunaan pil perancang Noriday
#1
Kenalan Baru
Info
assaalmmualaikum
saya nak tau adakah penggunaan Pil perancang Noriday tak menjejaskaN pengeluaran susu ibu.
lagi satu pil perancang jenis Noriday ni menggemukkan ke?

Posted on: 2006/4/3 11:47
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: penggunaan pil perancang Noriday
#2
Rakan Rujuk
Info
setahu saya ttg noriday ni tak menjejaskan pengeluaran susu n selama saya amik ni tak menngemukkan pun. b4 this i amik perancang marvelon n rigevidon selalunya org ckp makan perancang jadi gemuk tapi for me masa first son amik dua pill tu i l lost around 8kg.tapi utk noriday ok ja
Original ImageOriginal Image

Original Image

Posted on: 2006/4/3 11:51
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: penggunaan pil perancang Noriday
#3
Rakan Rujuk
Info
saya dah makan pil noriday selepas mengandung anak kedua about 6 yrs ago. makan for 4 years before conceiving my 3rd child. sekarang sambung balik makan.
so far, noriday memang untuk ibu yang menyusukan anak. least side effects sebab dia hanya mengandungi hormon progesteron. tak menggemukkan tapi bagi saya yang ada migrain, migrain saya bertambah teruk for at least 6 months. other than that, ok. makan setiap hari walaupun you period.tak mengeringkan susu, in effect saya amalkan tandem nursing sehingga kedua-dua anak 2 tahun. so far, ok le

Posted on: 2006/4/3 11:52
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: penggunaan pil perancang Noriday
#4
Kenalan Baru
Info
Doktor ada kasi pil noriday untuk saya, tp takut betul nak makan. Itu mmg pil khas untuk yg bfeed kan baby menurut doktor. Mama mia takut nak mkn, takut susu kering la. Kalau tak, bole la cuba.

Posted on: 2006/4/3 12:15
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: penggunaan pil perancang Noriday
#5
Rakan Setia
Info
Saya dah makan pil Noriday 4 tahun. Dari lepas pantang anak pertama terus ambik Noriday dan berenti masa nak start conceive masa anak 1 tahun 6 bulan. Sepanjang ambik Noriday saya tak period. ANak second ni punsama gak, baru 2 minggu lepas berenti makan Noriday, seminggu pastu terus period. Saya tengah plan utk 3 rd child. Tak de side effect

Posted on: 2006/4/3 12:22
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: penggunaan pil perancang Noriday
#6
Rakan Rujuk
Info
tapi kalau makan noriday ni kenal makan betul2 kalau tak melakat nanti. mcm i 3 kali miss thn satu setengah bulan tak datang period tapi selamat last week beli test kit ujian dia negative. ada post ttg noriday ni dalam forum apa tah so mommies yg lain bg nasihat utk i supaya jgn miss mkn noriday ni.
Original ImageOriginal Image

Original Image

Posted on: 2006/4/3 12:27
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: penggunaan pil perancang Noriday
#7
Kenalan Baru
Info
tak datang period??? Cam pregnant la ek.

Posted on: 2006/4/3 12:30
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: penggunaan pil perancang Noriday
#8
Rakan Rujuk
Info
yela masa i post ttg masalah i ni kt forum ramai yg i tgk tak datang period 2 atau 3 bulan. i pun dah takut anak yg kecik baru 5 bulan tk nk la pregnant dekat2 last2 test negative tapi i tupun takut gak ingat nak pegi check clininc this week.last2 period dtg semalam
Original ImageOriginal Image

Original Image

Posted on: 2006/4/3 12:33
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: penggunaan pil perancang Noriday
#9
Rakan Rujuk
Info
tapi lebih baik mkn jgn miss kalau nak jaga2

Posted on: 2006/4/3 12:34
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: penggunaan pil perancang Noriday
#10
Rakan Setia
Info
i pon dok tunggu my first period datang, but tak datang2 lagi nih. baby dah nak masuk 8 bulan dah pon. camno nak telan noriday kalau macam ni huhuhu. but my gp ada sarankan jumpa gynae utk discuss lebih lanjut, but dia himself pon tak galakkan la untuk force the menstruation to come. tapi, seriau gak ni sebab tatau bila time subur ke tak ngeeeeeee.


Posted on: 2006/4/3 12:50
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 4 ... 24 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image