Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
31 user(s) are online (21 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 31

more...

Members Baru
konnor3839 2014/4/24
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 »


bottle warmer
#1
Rakan Setia
Info
hello ibu2, ada sesiapa yg guna bottle warmer for breastmilk? just nak info samada, kaedah pemanasan tu boleh menjejaskan he milk's nutrition tak? kalau ok, brand apa yg paling sesuai n where to get it?

Posted on: 2006/5/19 14:41
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: bottle warmer
#2
Kenalan Baru
Info
oh i ada guna bottle warmer gak. Brand yg bagus setakat nie i pernah jumpa is TollyJoy, ada jual kat Jusco, about Rm50 rasanya... dalam 4 jam masih panas lagi susu yang dibuat kalau disimpan dalam bottle warmer tu....

tapi kena gunakan bottle biasa lah.. kalau guna bottle jenis tupperware ke atau avent ke (besar) susah juga... normally kalau malam atau g jalan i bancuh susu panas2 letak dalam bottle biasa and put in bottle warmer... bila baby nak minum baru tuang dalam bottle avent sikit2....

Really useful for me sebab baby tak payah tunggu lama bila menangis nak susu.. tapi susu yang dibuat i'll make sure tak lebih dari 4 hours.... takut contiminated plak...


Posted on: 2006/5/22 11:23
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: bottle warmer
#3
Rakan Setia
Info
Quote:

zahra wrote:
hello ibu2, ada sesiapa yg guna bottle warmer for breastmilk? just nak info samada, kaedah pemanasan tu boleh menjejaskan he milk's nutrition tak? kalau ok, brand apa yg paling sesuai n where to get it?


saya pun terfikir2 gak camne mommies sume panaskan ebm sebelum bagi kat baby tu ye....pakai bottle warmer or just rendam botol berisi ebm tu dlm air suam. ada sesapa yg sudi nak share cara memanaskan ebm yg pratikal ?

p/s betul ke yg botol berisi ebm takle dipanaskan dgn cara direndam dlm air panas mendidih?...

Posted on: 2006/5/22 15:49
_________________
Original ImageOriginal Image
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: bottle warmer
#4
Rakan Setia
Info
ye lah.. saya pn pernah terfikir nk guna bottle warmer jg.. cuma nk kepastian samada berbaloi atau tidak? harap2 ada mommies yg boleh rekomen.. tq

Posted on: 2006/5/22 16:00
_________________
Original ImageOriginal Image

Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: bottle warmer
#5
Rakan Istimewa
Info
setau saya n cara yg saya buat n ajar pada pengasuh ialah rendam ja dalam air suam(bukan mendidih) selama agak2 susu dah suam suam tu boleh bagi n sampai ada susu susu yg melekat kat dinding botol tu mencair oklah tu..
so far oklah kot..
tapi mmg tk boleh letak kat air baru mendidih,panans sgt maybe dah hilangkan khasiat susuibu tu...
pasal pakai bottle warmer ni kurang jelas....
setau saya ada gak bottle warmer untuk panaskan susu...bukan utk simpan susu kasi tahan panas...yg mmg pasang kat elektrik tu..kalo dalam keta nyer sambung kat tmpt cucuh rokok...pernah tgk kat butik anakku
tapi tak pernah guna so tak tau

Posted on: 2006/5/22 16:01
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: bottle warmer
#6
Rakan Istimewa
Info
ada jug bottle warmer yg tmpt simpan botte yg bawa jalan2 tahan panas tu..saya tak tau plak yg mana di bincangkan aatau saya salah paham maksud org..hehehehehe

Posted on: 2006/5/22 16:02
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: bottle warmer
#7
Moderator
Info
anishani
u tak salah faham...
yg ditanyakan tu alat pemanas susu kan...i faham soalan tu tanya alat pemanas ebm bukan alat utk simpan bg susu panas...kan....

kat taska bb saya diaorg panaskan ebm by rendam dalam air panas je...


Posted on: 2006/5/22 16:07
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: bottle warmer
#8
Rakan Setia
Info
haah la anishani..kitaorg nihnak tau pasal alat pemanas susu tu bukan alat simpan susu utk kekalkan kepanasan.

agaknya mmg tak ramai kut ya mommies yg pakai botol warmer tuk panaskan ebm....agaknya pakai cara rendam2 tu lagi sempoi dak

Posted on: 2006/5/22 16:14
_________________
Original ImageOriginal Image
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: bottle warmer
#9
Moderator
Info
saya dl ingat nak beli gak bawa gi nursery tp para penjaga bb kata "tak yah lah kak..kitaorg guna air panas rendam lg senang"
lg pun takkan utk anak kita je derang nak guna warmer....Hehehhe...lg satu jimat letrik nursery..hahaha

kalau kat rumah may be saya beli...(kalau pakai pembantu rumah laa)

Posted on: 2006/5/22 16:17
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: bottle warmer
#10
Rakan Istimewa
Info
ye lah tu kot..tp mahal gak warmer tuh..dalam seratus ke labih ntahla.......
em...kengkdang pk breast feed pon boleh tahan gak belanja dia ya??ehhehehehehhe
tp apapun nak yg terbaik,mestilah kurban sikit........

Posted on: 2006/5/22 16:42
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image