Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
43 user(s) are online (21 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 43

more...

Members Baru
konnor3839 2014/4/24
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




« 1 ... 3 4 5 (6)


Re: Pam yang bagus
#51
Kenalan Baru
Info
Hai Emizana,
Saya memang pernah guna bateri pureen tu.. boleh gak guna electric.. Ha'ah memang sakit... sebab pureen ni suction dia tak macam baby punya rythem.. doa sedut jer.. itu yg akit sket tu... lagi satu dia punya bunyi.. agak bising sikit lah... dan saya rasa ianya tak sesuai untu heavy duty.. pengalaman saya menggunakan pureen bateri ni selama 6 bulan.. lama kelamaan dia punya suction dah semakin kurang (susu dah tak berapa nak keluar) dan bunyi dia dah semakin bising...

Buat masa sekarang saya menggunakan Breast Pump Avent Single Electrik...manual punya handle pun dapat.. memang saya selesa dengan Breast Pump ni.. suction pun bagus.. bagi saya lah, tapi tak tau lah pada ibu-ibu yang lain.

Haa apa yang bestnyer dari segi harganya, saya boleh dapat murah lagi jika nak dibandingkan dengan harga pasaran (Market Price RM 899.00 lagi seringgit nak RM 900.00). saya beli dengan harga RM 600 sahaja.. dah jimat kos...

Saya memang berniat nak fully breastfeed anak saya sampai 2 tahun, jadi tak apalah saya berkorban sedikit duit untuk anak saya.. tapi bila dikira... memang berbaloi sesangat.. jimat kos compared dengan beli formula.. apa orang kata... dah pulang modal sesangat dah.. :)

Selamat ber breastfeaad anak.... semoga berjaya

Posted on: 2011/8/16 12:00
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#52
Kenalan Baru
Info
saya pakai pump unimom-mezzo manual. beli dgn harga rm94 je. hihi.. suction dan pumping memang best. lembut & selesa.

utk yg elektrik. saya guna modu.. best jugak. tpi saya suka bergerak sana sini time pam.. so, lebih kerap pakai yg manual.

pepun.. 2-2 best dan serasi dgn saya.

Posted on: 2011/8/23 0:11
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#53
Kenalan Baru
Info
Nak Off-topik jap..maaf ye..kalau ada sesapa yang nak letgo pump inform saya ye..saya tgh cari pump..dulu pernah pakai pump pureen jek...yg bateri tu...memang bunyi bising dan agak sakit..tp still saya dpt fully breastfeed my son selama 1.5years..tp kali ni taknak pakai tu lagi..dah cukup la tahan sabar..hehe...

Posted on: 2011/11/8 16:51
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#54
Kenalan Baru
Info
salam.

saya pun ex user pureen battery tu. suction mmg sakit. tp klu nk pam sekalli sekala ok la. masa saya guna tu baby br lahir & kena jaundice. berjasa jugak la pam tu utk pam susu bg baby yg kt nursery hospital.

skang baby dh msk 7 bulan. saya still bf baby & planned nk bf smpi 2 tahun (amin) saya dh beli medela swing. mmg betul org kata, invest sikit utk good pump so semangat utk bf berkobar2. swing ni ok, bunyi ada tapi pelan je. bos kt tepi meja pun xperasan bunyi pam. yg ptg ada stimulation phase & suction dia mimic baby punya suction. xsakit!


Posted on: 2011/11/27 0:23
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




« 1 ... 3 4 5 (6)



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image