Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
35 user(s) are online (23 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 35

more...

Members Baru
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 4 5 »


STEM CELL
#1
Kenalan Baru
Info
A'kum,
ada sapa2 yang simpan stem cell your children? maybe boleh share experience skit....

Posted on: 2007/11/21 12:27
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: STEM CELL
#2
Rakan Karib
Info
w'salam,
i simpan stem cell utk 2nd daughter dengan Stem Life. Baby pun baru 5 bulan..so far ada experience membayar mthly payment aje lah hehehhh...sign it up as an investment. we don't know what gonna happen in the future.
sebelum tu consult jugak ngan Dr.

Posted on: 2007/11/21 14:01
_________________
Original ImageOriginal Image

Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: STEM CELL
#3
Rakan Setia
Info
apa tu?

Posted on: 2007/11/21 14:52
_________________
Original Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: STEM CELL
#4
Kenalan Baru
Info
Stem cell tu diambil time delivery, dari uri kalau tak silap....boleh baca detail from www.stemlife.com . kegunaannya: for future untuk treat canser, parkinson disease etc. so tak perlu tunggu donor....boleh digunakan amongs siblings, so dlm satu family kalau satu anak dah simpan, cukup la. kira cam insurans la utk anak2, parents pun bleh guna gak

Posted on: 2007/11/21 16:04
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: STEM CELL
#5
Rakan Arif
Info
my pren yg beranak sama dng yana d PPUM ada bagi tau yg dia nampak doktor ada ambik gak darah tali pusat masa baby baru keluar. tapi yana tak pula nampak or tak perasan doktor ambik darah tali pusat sookie, sebab yana tak berani nak tengok keliling takut nampak darah yg banyak.

tah betul dokto tu simpan atau dah memang prosidur dia org utk ambik darah dkt pusat baby, mana lah kita tau, tapi itulah yg my pren cerita. wallwahuallam

Posted on: 2007/11/21 16:18
_________________
Original Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: STEM CELL
#6
Rakan Rujuk
Info
meh nak tambah yang saya tau.

stemcell tu diproses dari darah yang terdapat dalam tali pusat baby. proses ini di buat masa tgh bersalin, bila baby keluar, tali pusat di'clamp' dan darah di sedut keluar dari tali pusat yg balance (bukan dari tali pusat yg attach ngan baby tu). masuk dlm beg darah, dari darah ni la di proses utk dapatkan stemcell tu

stemcell tu adalam sel2 pramatang yang boleh dimanipulasi utk jadi apa2 jua sel (badan manusia made up of byk jenis sel). jadi, stem cell ni sgt berguna jika anak kita mendapat penyakit yg berkaitan ngan darah (leukemia, thalasemmia), stem cell ni kita boleh generate sel darah utk bg kat baby, (adala procedure yg saya pun tak tau).. jadi kadar mismatch tu boleh kata kosong (kan kalo kita donate darah pun masih ada tak match), utk siblings ada 1/4 jer perbezaan, jadi kadar utk badan reject sel tu adalah sgt rendah, kurang komplikasi rejection tu.

saya pun teringin gak dulu sebab dgr pasal ni kat tv (diskusi) 2 bln sblm bersalin, tapi tak dak budget.. hmm..

yg stemlife memula RM1000 plus, pastu bulan2 RM250 kot, masa tu la, sekarang ntahla.

Posted on: 2007/11/21 16:22
_________________
Blog : Selamat bersekolah!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: STEM CELL
#7
Kenalan Baru
Info
Kalau tgk website stemlife tu, Mula2 kena bayar rm2500, then yearly rm250.

Posted on: 2007/11/21 16:29
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: STEM CELL
#8
Rakan Arif
Info
Quote:

aofah wrote:
Kalau tgk website stemlife tu, Mula2 kena bayar rm2500, then yearly rm250.


boleh tahan jugak harga ..... life insuran aku pun monthly rm 100, tapi kalau dia org buat pakej stemlife ni dng insuren myb boleh dipertimbangkan ..... lagipun darah tali pusat ni pun untuk kebaikan bersama.

Posted on: 2007/11/21 16:33
_________________
Original Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: STEM CELL
#9
Rakan Setia
Info
i was sooo intersted on this stem cell thingy sampai decided 2 keep it wif stemlife...dah start monthly installment even b4 delivery lg...tetiba hospital (kerajaan) x allow the co. 2 collect cord blood tuh...frust sgt...kalu tau x blh collect awal2 lg dah p branak kat private.

turned out immediately pas bsalin tuh, nurse kat hospital tuh amek jugak my baby's cord blood...tp i know kalu depa collect it is not 4 us lar kan..instead utk hospital punya collection...

sy marah sungguh sbb nurse tuh x mintak pon permission saya...hence i'll never halalkan tt cord blood...(kejam keh?)

Posted on: 2007/11/26 18:06
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: STEM CELL
#10
Kenalan Baru
Info
Salam mamivogue,
drp post u, memang hospital kerajaan ambik kesempatan dr u. tu yg diaorg tak bg ambik utk simpan for your own use. i dgr about stem cell from my SIL, tapi besalin kat PUSRAWI, so bila sakit pegi hospital, trus my brother call stem cell and they came, service 24hrs. siap dtg melawat lagi after delivery, kalau yearly rm 250, ok la tu, kira monthly baru rm 20+.

Posted on: 2007/11/27 8:36
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 4 5 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image