Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
31 user(s) are online (24 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 31

more...

Members Baru
MColleano 2014/4/25
konnor3839 2014/4/24
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users






EBM simpan dlm cooler box
#1
Kenalan Baru
Info
salam mommies..nak tanye, if kita travel 4-5 hari..especially balik kg, simpan EBM dlm coller box cam Coleman tu, tahan brp lama yeh? Ice pack lak kena ganti hari2 ke camne? Saya dah cuba search thread yg berkaitan tp tiada yg mjawab soalan saya. TIA

Posted on: 2012/4/24 21:41
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: EBM simpan dlm cooler box
#2
Kenalan Baru
Info
nape nk bwk EBM if blk kg?direct feed je la,lebih senang...

Posted on: 2012/4/25 8:32
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: EBM simpan dlm cooler box
#3
Rakan Arif
Info
Salam mamaAye,
Awk blh cari tajuk travel with ebm. Awk taip perkataan 'Travel' kt ats forum ni blh jumpe. ade citer camne nk bwk. rajin sikit la bace dr mula.

Sy pun cam are_zhaa gk, pelik pikir nape nk angkut ebm ke kg klu bercuti. nk tinggalkn ank kt umah n than awk jenjln ker nk pegi masuk kebun bb kecik lg????

Posted on: 2012/4/25 10:49
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: EBM simpan dlm cooler box
#4
Kenalan Baru
Info
MamaAye,

maybe mamaAye segan dgn mata2 yg memandang tu..

saya pernah bawa ebm masa jln2 dari Perak ke Pahang sampai 5 hari..saya cuma bawa 2 botol je ebm yg baru diperah sbb mudah klu husband nak bagi minum..sambil2 cuti tu, saya perah n simpan untuk bekalan masa jln2..tu duk kat hotel mmg ice pack tu tak boleh tahan utk hari esoknyer,sbb freezer hotel tu cuma untuk sejukkan je,xboleh bekukan..so, bila singgah lunch/dinner tu, beli ais skali utk pastikan ebm tu sentiasa sejuk..susu yg baru perah boleh tahan 3-5 hari klu sentiasa sejuk..

senang je kan..

tapi pastikan bb nenen kerap masa duk dlm kereta ke/hotel/rumah/bilik..nanti bb jadi malas nak nenen sbb dah terlalu senang minum botol..

fyi, masa travel, husband je yg bagi ebm sbb nak bagi bb tu close dgn ayahnyer lah..

Posted on: 2012/4/26 15:39
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati







You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image