Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
30 user(s) are online (15 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 30

more...

Members Baru
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14
DAckman 2014/4/13
CParamor 2014/4/13
AWalker 2014/4/12
T7731 2014/4/11


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 4 ... 6 »


Re: Pam yang bagus
#54
Kenalan Baru
Info
salam.

saya pun ex user pureen battery tu. suction mmg sakit. tp klu nk pam sekalli sekala ok la. masa saya guna tu baby br lahir & kena jaundice. berjasa jugak la pam tu utk pam susu bg baby yg kt nursery hospital.

skang baby dh msk 7 bulan. saya still bf baby & planned nk bf smpi 2 tahun (amin) saya dh beli medela swing. mmg betul org kata, invest sikit utk good pump so semangat utk bf berkobar2. swing ni ok, bunyi ada tapi pelan je. bos kt tepi meja pun xperasan bunyi pam. yg ptg ada stimulation phase & suction dia mimic baby punya suction. xsakit!


Posted on: 2011/11/27 0:23
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#53
Kenalan Baru
Info
Nak Off-topik jap..maaf ye..kalau ada sesapa yang nak letgo pump inform saya ye..saya tgh cari pump..dulu pernah pakai pump pureen jek...yg bateri tu...memang bunyi bising dan agak sakit..tp still saya dpt fully breastfeed my son selama 1.5years..tp kali ni taknak pakai tu lagi..dah cukup la tahan sabar..hehe...

Posted on: 2011/11/8 16:51
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#52
Kenalan Baru
Info
saya pakai pump unimom-mezzo manual. beli dgn harga rm94 je. hihi.. suction dan pumping memang best. lembut & selesa.

utk yg elektrik. saya guna modu.. best jugak. tpi saya suka bergerak sana sini time pam.. so, lebih kerap pakai yg manual.

pepun.. 2-2 best dan serasi dgn saya.

Posted on: 2011/8/23 0:11
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#51
Kenalan Baru
Info
Hai Emizana,
Saya memang pernah guna bateri pureen tu.. boleh gak guna electric.. Ha'ah memang sakit... sebab pureen ni suction dia tak macam baby punya rythem.. doa sedut jer.. itu yg akit sket tu... lagi satu dia punya bunyi.. agak bising sikit lah... dan saya rasa ianya tak sesuai untu heavy duty.. pengalaman saya menggunakan pureen bateri ni selama 6 bulan.. lama kelamaan dia punya suction dah semakin kurang (susu dah tak berapa nak keluar) dan bunyi dia dah semakin bising...

Buat masa sekarang saya menggunakan Breast Pump Avent Single Electrik...manual punya handle pun dapat.. memang saya selesa dengan Breast Pump ni.. suction pun bagus.. bagi saya lah, tapi tak tau lah pada ibu-ibu yang lain.

Haa apa yang bestnyer dari segi harganya, saya boleh dapat murah lagi jika nak dibandingkan dengan harga pasaran (Market Price RM 899.00 lagi seringgit nak RM 900.00). saya beli dengan harga RM 600 sahaja.. dah jimat kos...

Saya memang berniat nak fully breastfeed anak saya sampai 2 tahun, jadi tak apalah saya berkorban sedikit duit untuk anak saya.. tapi bila dikira... memang berbaloi sesangat.. jimat kos compared dengan beli formula.. apa orang kata... dah pulang modal sesangat dah.. :)

Selamat ber breastfeaad anak.... semoga berjaya

Posted on: 2011/8/16 12:00
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#50
Kenalan Baru
Info
hai azlina1907..nak beli spectra3 ke?saya ingat nak jual la spectra3 saya tu coz dah x pakai lagi..berminat x?

Posted on: 2011/8/15 14:19
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#49
Kenalan Baru
Info
ada ibu-ibu yang pernah pakai pump unimom-mezzo tak? bentuk lebih kurang macam pump manual avent. baca description macam lebih baik dari avent. tapi nak tau jugak suction dan pumping selesa ke tak.

Posted on: 2011/8/15 12:47
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#48
Kenalan Baru
Info
one baby world kt ner eh?

Posted on: 2011/8/15 9:35
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#47
Kenalan Baru
Info
Salam all,

Sedeyy sikit lah sebab bajet nak beli Medela FS dah lari....huhuhu...apa nak buat banyak benda tak terjangka...takdak rezeki la

Saya kan memang guna Spectra 3 tapi untuk kerjaya yang on the move kurang sesuai (berat dan perlu suis) maka setelah membaca semua review yang ada dalam internet (perghhh macam nak tulis tesis!) saya pun decide beli Medela Harmony dari Lunatots online...harga promosi RM 199 saje.

Wah!!! Saya sangat TERUJA menggunakan Medela Harmony sebab dalam masa tak sampai 5 min dah dapat 2.5 auns! Lebih laju dari Spectra 3 saya...saya SANGAT seronokkkkk!!!!
Operasinya sangat mudah dan kontrol boleh kawal serta parts nak basuh sikit saje! Simple!

Memang lah pam ni manual so kalau orang malas sebab kena guna tangan ke apa ke.. mungkin kurang suka kot tapikannn...dengan masa yang laju dan hasil yang sama dengan Spectra 3, i love this more!

Pam ni boleh digunakan di mana sahaja (dan saya dah boleh bayangkan pam dalam kereta dengan jayanya)

Saya minggu depan nak kerja dah...dengan adanya Medela Harmony Yang Kucintai ini aku tidak perlu risau lagi (walaupun kena pam dalam toilet (jika terpaksa!)

Saya dengar Avent Manual Pump pun hebat tapi botol dia tak compatible dengan standard botol2 lain. Medela compatible...saya pam terus masuk dalam botol Momslittleones untuk buat stok.

Jadi untuk manual - Saya undi Medela Harmony! 5 bintang! (kesian Spectra 3 ku diketepikan hahahaha)





Posted on: 2011/8/14 16:37
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#46
Rakan Karib
Info
Salam suma

kalo suri rumah tangga, means hy pam utk sbb2 tertentu (b bengkak ke or nk tinggal anak skejap2), su cdgkan beli manual je..i voted for avent manual!!

kalo keje n nk jimat masa, belila yg double pumping. sy voted S3!!

kalo keje yg slalu outstation, belila battery operated. sy voted Fs!!

sbb aper sy pilih 3-3 brand ni, sbb sy pki ketiga2 nya!! semuanya marvelous..yeaaaaa

Posted on: 2011/8/7 10:34
_________________
Original ImageOriginal Image




Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pam yang bagus
#45
Kenalan Baru
Info
sy pki medela swing...ok la..bunyi tak de la melampau bising..pengeluaran susu pun ok je..cume kene hati2 die tiub nye sbb kdg2 susu leh termasuk kat situ..

ingt nak beli 1 manual, utk buat double pumping mcm kwn ofc...die pki swing dgn harmony...so far, even puasa, susu nye maintain...

Posted on: 2011/8/5 15:49
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 4 ... 6 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image