Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
32 user(s) are online (20 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 32

more...

Members Baru
MColleano 2014/4/25
konnor3839 2014/4/24
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 »


Susu Perahan Yang dah diminum
#1
Kenalan Baru
Info
Salam,
saya nak tanya untuk susu perahan boleh x saya mix susu dari breast kiri dan kanan?
Kalau baby saya minum susu x habis, boleh x botol yang sama saya simpan dalam peti sejuk bah bawah then panaskan bila baby nak minum lagi??
terima kasih

dhee


Posted on: 2012/2/13 15:25
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Susu Perahan Yang dah diminum
#2
Rakan Karib
Info
dear, boleh campur susu kiri dan kanan..lain2 sesi perahan pun boleh camput tapi dgn syarat suhu susu tu sama and within 24 hours..

kalau bb dh minum, kene habiskan dlm masa sejam..klo tak, susu tu kene buang..thats y la kenapa kita kena panaskan susu ikut amount yg bb minum..

Posted on: 2012/2/13 15:32
_________________
Personal Blog
::K*A*M*I::
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Susu Perahan Yang dah diminum
#3
Kenalan Baru
Info
ooo..mcm tu..anak 1st ni x reti..tu pasal korek2 cari info. Lagi nak tanya kite pam susu ada max amount ley pam or pam jew selagi ada susu?

Posted on: 2012/2/13 16:22
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Susu Perahan Yang dah diminum
#4
Rakan Karib
Info
takde max amount..pam sehingga B betul2 kosong..biasanya antara 10-20min bergantung..

pastu untuk simpan, cukupkan amount yg bb minum..contohnya klo bb minum 30z perfeeding, so setiap botol tu simpan 3oz je lah..

Posted on: 2012/2/14 10:20
_________________
Personal Blog
::K*A*M*I::
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Susu Perahan Yang dah diminum
#5
Kenalan Baru
Info
salam.. nak tanya, susu yang perahan sesi pertama kalau tak masukkan dalam peti dulu boleh tak? lbih kurang 2 jam. pastu buat sesi perahan ke 2, kita campur susu tersebut? boleh ke?

pastu..susu yang baby tak habis minum tahan sejam je ke? coz ada tbca tahan lebih krang 4 jam..harap ibu2 dapa t membantu,sy 1st baby.hehe

Posted on: 2012/3/20 9:14
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Susu Perahan Yang dah diminum
#6
Rakan Karib
Info
salam ummiyusra.. rasanya baik klo pas perah trus simpan dlm peti.. perahan kedua pn simpan dlm peti dlm sejam bru campurkan dgn perahan yg pertama (suhu dh sme kn).. takut letak kt luar mcm2 bakteria ade kt udara kn.. susu klo baby dh minum mmg tahan sejam je sbb dlm mse tu takut ade bakteria mse baby minum kt puting susu tu.. maybe yg 4 jam tu bile pas perah tahan 4jam utk baby minum tanpa letak dlm peti, bkn selepas baby minum..

Posted on: 2012/3/21 10:04
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Susu Perahan Yang dah diminum
#7
Kenalan Baru
Info
Tq haslindah.. Oo, cmtu ye..tima kasih byak2 bg info ni, nk tnya lg blh ke? Kalau peti ais 1 pintu, smpn kt bwah leh tahan 3-5 hr jgak ke?

Posted on: 2012/3/21 15:23
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Susu Perahan Yang dah diminum
#8
Rakan Karib
Info
sy sendiri sblm ni pakai peti ais 1 pintu.. sebaiknya klo simpan bawah sy limitkan sampai 3 hari je sbb kerap bukak pintu kn.. klo letak kt tmpt beku tu tahan 3minggu.. (klo 2pintu kt tmpt beku tahan 3bln).. tp klo simpan kt bwh dh 5 ari tu still nk guna tgk keadaan susu tu (bau dan rasa).. klo xde bau basi dan rasa xbasi boleh je guna (sy la tu slalu wt camtu sbb syg susu hehehe).. happy BF ye..

Posted on: 2012/3/22 16:01
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Susu Perahan Yang dah diminum
#9
Kenalan Baru
Info
Dear Haslindah...

nak tanya lagi..banyak baca dalam forum ni, smpan bawah tahan 3-5 hari, at bahagian bawah tu chiller atau yang bawah tu? ( ayat tak tahu ape namanya)hehe..sgat cnfius.

Posted on: 2012/3/22 21:19
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Susu Perahan Yang dah diminum
#10
Kenalan Baru
Info
salam mommies...minta tlg bantu. my baby klau lapar mmg xleh tahan. so ape yg my baby sitter buat pas die minum 1st bottle die terus panaskan dlm warmer the 2nd bottle and biarkan keep warm. slalunya x lebih 2 jam la duration 1st n 2nd botlle tu. is it ok klau i wat camtu?

Posted on: 2012/3/22 22:14
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image