Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember meLost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
38 user(s) are online (9 user(s) are browsing Maklumat Pengguna)

Members: 0
Guests: 38

more...

Members Baru
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14


 
   
 
Loading
 
 
 
 
Register steps: Basic » Advanced

Basic

Username *
Email *
Password *
Verify Password *
Disclaimer *
Polisi

Di sini terangkan semua polisi yang berkaitan dengan SusuIbu.com. Diharap dengan penjelasan polisi ini, semua pihak yang terbabit dengan SusuIbu.com akan lebih memahami hala tuju SusuIbu.com pada masa ini dan di masa akan datang.

Semua pengguna SusuIbu.Com perlu faham dan akur terhadap polisi berikut ketika berada di laman ini:-

1. Ruangan forum boleh dikunjungi dan dimanfaatkan oleh semua pengguna berdaftar SusuIbu.com.

2. Sebarang catatan berunsur PERNIAGAAN dan PENGIKLANAN tidak dibenarkan sama sekali. Ini termasuk perniagaan dan pengiklanan barangan terpakai atau baru, serta dalam apa cara dan bentuk sekalipun, seperti pengiklanan terus di dalam forum, atau diselitkan di dalam tandatangan (signature).

3. Biasakan diri dengan membuat carian terlebih dahulu sebelum membuka sesuatu topik di laman web ini. ini adalah untuk mengelak sebarang pertindihan topik di mana ahli-ahli perlu menjawab pertanyaan itu beberapa kali. Ini juga boleh menyebabkan ahli yang baru keliru untuk mencari maklumat di dalam laman web ini.

4. Jika ingin membuka sesuatu topik, pastikan topik itu dibincangkan mengikut KATEGORI yang betul. Dengan cara ini, semua maklumat akan menjadi lebih teratur dan memudahkan semua pengguna.

5. Elakkan dari melakukan perbincangan di luar topik yang sedang dibincangkan, bagi memudahkan proses pencarian maklumat kelak.

6. Paling penting adalah penggunaan BAHASA. Gunalah bahasa dengan betul dan teratur. Kalau boleh gunalah bahasa yang penuh. Jangan gunakan penggunaan bahasa yang terlalu singkat sehingga merumitkan pembaca yang lain, malah kemungkinan mencetus salah faham. Dan elakkan penggunaan BAHASA ROJAK. Contohnya jika ingin menulis di dalam Bahasa Inggeris, gunakan bahasa itu sepenuhnya.

7. Kritikan membina adalah digalakkan tetapi perlulah beradab, ilmiah dan hikmah. Tulisan berunsur fitnah, mengadu domba, tuduhan tanpa asas, dan seumpamanya, adalah ditegah.

8. Penggunaan perkataan yang kasar, menghina, memfitnah, mencabul, mengancam, atau membenci antara satu sama lain turut ditegah.

9. Penghantaran maklumat, gambar, atau sebarang bentuk media yang melanggar peradaban (ganas, lucah, perosak (virus dan seumpamanya), kempen keganasan / kebencian, dsbgnya) juga ditegah.

10. Pihak penyelaras, pentadbir dan moderator laman web ini mempunyai hak mutlak untuk menghapuskan, mengemaskini, memindahkan atau menutup mana-mana topik pada bila-bila masa yang difikirkan perlu.

11. Pihak penyelaras, pentadbir dan moderator laman web ini turut berhak membuang keahlian sesiapa yang melanggar polisi yang telah dinyatakan. Alamat IP setiap pengunjung juga turut direkodkan untuk tindakan selanjutnya, jika difikirkan perlu.

12. Peringatan: Setiap tulisan anda akan kekal sebagai rujukan di SusuIbu.com selagi laman web ini wujud. Oleh itu, fikirkan 10 x sebelum membuat sebarang tulisan yang boleh menyebabkan sebarang pertelingkahan berlaku.

13. Semua kiriman dalam halaman ini adalah merupakan pandangan dan pendapat ahli yang mendaftar dan bukan merupakan pandangan administrator, moderator atau webmaster semata-mata (kecuali kiriman yang dihantar oleh mereka ini).

Dengan meneruskan pendaftaran, anda dikira bersetuju dengan polisi SusuIbu.Com.

 
Solve Puzzel *
*
*
* = Required
 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image